Uitstapje naar Canada.

Canada, Niagara Falls

Om 7 uur opgestaan. En een ontbijt bij het motel gehad. Uitgebreid voor Amerikaanse begrippen. Je kan ook zelf wafels bakken, broodjes roosteren enz.
Om kwart voor 9 op weg.
Maar we stoppen al weer snel bij een Walmart. Na herhaaldelijk vragen in Nederland aan Leon of hij geen riem mee moest nemen, was er geen riem mee.
Echter leek hij met zijn broek inmiddels op een Amerikaan met zijn broek voortdurend halverwege zijn billen?.
Dus toch op zoek naar een riem.
Gevonden en om half 10 alsnog echt op weg.
Door een mooi, groen en welvarend landbouw gebied gereden. Genoten van de mooie dorpjes onderweg, met mooie optrekjes en goed onderhouden dorpskernen. Rond kwart voor 11 even de auto uit in een mooi park vlakbij Rochester even een wandeling gemaakt.

Nog in Rochester komen we Lake Ontario al tegen. Dus weer ff de auto uit. Als je niet beter zou weten, zou t ook zomaar de zee kunnen zijn. We vervolgen de reis langs de Scenic Byway die Lake Ontario volgt.

Een lunchstop gemaakt bij Oak Orchard Marine. Met een leuk oud vuurtorentje, picknicktafels aan het meer en heerlijk in de zon. Om 1 uur gaan we weer op weg richting de Canadese grens. We rijden hier door Amish Country. Er zijn zelf speciale verkeersborden die waarschuwen voor de koetsjes op de weg!
Net voor de grens komen we nog langs de Niagara Power Plant aan de Amerikaanse kant. Daar even gekeken en foto's gemaakt. Toen door naar de grens. Eerst langs de tolpoort voor de Rainbow Bridge en gelijk daarna het douanepoortje.
De Canadese beambte was erg nieuwsgierig, maar wij beantwoorden zijn vragen kennelijk naar volle tevredenheid. We mochten door!
Bijna gelijk om de hoek ligt ons hotel, dus om kwart over 3 hebben we onze bestemming bereikt, Michael's Inn Fallsview Hotel. We kunnen lekker nog even het stadje in.
We zijn begonnen om 4 uur met de wandeling langs de watervallen, die aan de overkant van het hotel begint. We hadden zo een mooi zicht op allebei de watervallen, waarvan de Canadese echt de mooiste is.
Rond kwart over 5 hadden we de hele wandeling gedaan. En hoe verrassend, daar was t jonge stel van gisteren weer.
Gezellig nog even staan kletsen, en ze opnieuw een goede reis gewenst. Hier scheiden onze wegen, want zij gaan door naar Toronto en wij gaan overmorgen weer richting Amerika.
De avond afgesloten in het casino. Maar de avond bracht geen rijkdom.
Tot overmaat van ramp de halve stad doorkruist op zoek naar ons hotel.
De voeten zijn nu wel aan rust toe, en de rest van t lichaam ook.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Ziet er indrukwekkend uit zo'n slok water, zelfs op de foto's.

Wendy Plukaard 2015-08-28 10:38:44
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.