De grens over naar Glacier NP en sneeuw blokkeert onze weg.

Verenigde Staten, Kalispell MT

Het was vannacht warm in ons kleine, kneuterige kamertje, dus eens wat minder goed geslapen. Vandaar dat we weer vroeg uit de veren waren, en al om 8 uur onderweg waren richting Glacier NP in Amerika. Dit park vormt samen met Waterton Park het Waterton - Glacier International Peace Park.
Bij het uitrijden van het dorp staan ter hoogte van het Prince Charles Hotel bussen stil, en toeristen staan druk te fotograferen. Dan weet je direct dat er iets bijzonders te zien is.

Onze eerste beertjes deze reis. Twee kleintjes zitten in de bomen van de blaadjes te eten. Moeder beer hebben we niet gezien. Dat was een leuk begin van de dag.
Daarna het park verder uitgereden, richting de Amerikaanse grensovergang, Chief Mountain Border. Was nog best een stukje rijden, maar de omgeving was mooi, dus dan is het niet zo erg.
Bij de grens was het erg rustig, maar de beambte kwam wel speciaal voor ons zijn kantoor uit. Geen problemen verder, dus we mochten verder rijden.

Ons doel is de Going to the sun road bij St. Mary, om van daar uit naar Kalispell te rijden.
Bij de ingang gekomen van die route, bleek deze ( nog ) niet open te zijn i.v.m. met teveel sneeuw op de route. De gangbare tijd dat de weg opengaat is ongeveer half juni. Bij de kassa, en in het bezoekerscentrum gevraagd welke andere opties we dan hadden, en gelijk een nieuwe Annual Pass voor de Nationale Parken gekocht.

Many Glacier en Two Medicine waren twee valleien die wel te bezoeken waren. En vlakbij Kalispell konden we wel het laatste stuk van de Going to the sun road meepakken.
Daarom de auto weer gedraaid en bij Babb naar de Many Glacier Valley gereden. Een mooi stukje park, maar het stormt er gewoon! Uitstappen is niet echt een genoegen, maar toch nog enkele korte trails gelopen. Daarna de auto weer in om langs de buitenkant van het park, door een mooi gebied, naar Two Medicine Valley te rijden. Ook hier een paar wandelingen gemaakt.

Ook de laatste 14 miles van de Going to the sun road afgereden, en bij de afsluiting uitgestapt, en daar even rondgewandeld.
Het was inmiddels aardig laat, en we moesten nog een uur rijden naar Kalispell. Vandaar de auto weer ingestapt en onze route vervolgd richting Motel 6 in Kalispell. Een grote Motel 6 met zeer vriendelijk personeel. Alleen de hond van onze ( tijdelijke ) buren was niet zo vriendelijk en probeerde mij bij het uitladen van onze auto te bijten.
Vervolgens heerlijk gegeten bij een Applebees, en daarna het kleine Montana Club Casino, vlakbij Motel 6, in geweest. Manlief won daar $220 en dat is altijd leuk. Om 12 uur was t bedtijd.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.