Via Zion naar Las Vegas

Verenigde Staten, Las Vegas Nevada

Ik stond een beetje balend op, want gisteravond, met tandenpoetsen, is er een stuk van mijn kies afgebroken. Ik hoop dat ik er geen last van krijg, want anders moet ik nog op zoek naar een tandarts.
We waren in ieder geval bijtijds weer uit de veren, want we wilden ook nog wat tijd zoek brengen in Zion Park.

Omdat we de enige gasten waren, hoefde de eigenaresse dus alleen met ons rekening te houden. Dus waren we klaar om uit te checken om kwart voor 8. Echter bij de receptie lag een briefje dat ze even weg was en binnen enkele minuten terug zou zijn. We besloten dan maar in de buurt te zoeken naar een mogelijkheid om te ontbijten. Maar die mogelijkheid was er helaas niet. Het was inmiddels al ruim over achten. De eigenaresse was nog steeds in geen velden of wegen te bekennen. Daarom hebben we besloten zelf ook maar een briefje met de sleutel achter te laten.

Onderweg kwamen we uiteindelijk een Subway tegen waar we een ontbijt hebben genomen.
Rond 10 uur waren we uiteindelijk bij de ingang van East Zion Park. Schitterend park weer!!
We moesten vervolgens het hele park doorrijden om aan de zuidkant bij het Visitor’s Centre te komen. Een ritje van ong. 11 mile, maar wel door een hele mooie omgeving.
Daarvandaan vertrekken namelijk de shuttlebussen voor de routes waar je met de auto niet kan komen.

Op de shuttlebus gestapt en eerst helemaal meegereden naar het eindpunt Zion Castle. Onderweg genoten van de mooie omgeving met giga bergen, maar ook veel groen en water. Je zou niet zeggen dat je in de woestijn zit. Vanaf het punt waar we uitstapten, hebben we de trail naar de Narrow’s gelopen, langs de Virgin River. Hele leuke wandeling, maar wel druk.
Je hebt daar ook de mogelijkheid om via de rivier verder de Narrow’s in te lopen. Uiteraard met de juiste kledij en schoenen die daar te huur zijn.
Wij hebben het niet gedaan, schijnt namelijk best pittig te zijn.

We zijn wel weer op de bus gestapt, en bij de halte bij de Wheeping Rock zijn we weer uitgestapt. Dit is een korte, maar wel een pittige trail. Hij stijgt namelijk nogal op de heenweg.
Dus het was een aardig klimmetje naar boven. Maar dan heb je ook wat!! Uit de overhangende zandstenen rots loopt continue water, hij huilt dus. Daardoor groeien aan e onderkant allemaal plantjes. Ook weer een mooi stukje natuur.
Op de weg naar beneden nog een kolibrie gespot, en vast kunnen leggen op de foto.

Inmiddels was het half 3, en we besloten Zion Park voor deze keer te verlaten. Onderweg hadden we al tegen elkaar gezegd dat dit park zeker een tweede bezoek waard is. Dus misschien volgend jaar of daarna zeker een keer.
Bij de auto nog wat left overs gegeten, plakjes kaas en heerlijke verse ananas, en daarna weer de auto in richting Las Vegas.

De reis ging voorspoedig, en rond Las Vegas was het minder druk dan we gedacht hadden.
Het was even zoeken naar de juiste ingang van de parkeergarage van ons hotel, Imperial Palace, omdat daar alles opengebroken was i.v.m. een reusachtige verbouwing. Dit bleek trouwens ook zo aan de voorkant van het hotel zo te zijn. ( De naam is inmiddels (nov./dec 2012) veranderd in The Quad i.p.v. Imperial Palace )
Maar om 6 uur reden we dan toch de parkeergarage in.

Nadat we weer het halve hotel en het hele casino doorkruist hadden, kwamen we bij de incheckbalie. Dat is nu eenmaal zo in Las Vegas!
Daar stond een rij als op een zomerse dag in de Efteling.
Maar ja, we willen toch een kamer. Dus manlief bleef bij de koffers, en ik sloot achteraan in de rij. Na drie kwartier had ik de benodigde spullen, dus rond 7 uur konden we beginnen aan het staartje van onze vakantie. Nog 4 dagen Vegas voor de boeg!!

Zo’n tripje doen we volgend jaar weer, is ons prima bevallen.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.