Las Vegas, here we come!

Verenigde Staten, Clark County

Alsof de duvel ermee speelt, als wel om 3 uur 's nachts opstaan om naar het vliegveld te gaan, regent het stront van de dijk! Tijd dus om te vertrekken uit Washington DC. De afgelopen dagen hebben wel erg geboft met het weer. Maar we gaan nu voor nog beter weer en een weekje relaxen naar Las Vegas. We zijn eerst nog even een uurtje of 7 à 8 onderweg.

De shuttle is keurig op tijd. Er zijn nog twee passagiers aan boord op dit onchristelijke uur. Onderweg blijft het gestaag doorgieten. We hebben dus echt geluk gehad met het weer de afgelopen 3 dagen. We komen na een kleine drie kwartier aan bij Dulles Airport.

Even gedoe met het inchecken van de koffers. Bij het zelf inchecken wordt gezegd dat ik $60,00 moet betalen voor de twee koffers. Bij het kopen van de tickets in december heb ik al betaald voor twee x ruimbagage. Dus toch naar een balie. Daar mijn rekening laten zien. Toen was het goed.

Bij de douane controle schiet het niet echt op. Dan sta je toch weer even te stressen als je vliegtuig om 6 uur moet vertrekken. Daarna nog met een shuttlebus naar de gate. Daar kunnen we direct boarden. Het was dus krapjes, maar wel weer gelukt.

Maar het vliegtuig doet even niet wat de piloot wil. Een of ander programma werkt niet (goed). Om dit weer goed te krijgen moet het vliegtuig helemaal uitgezet worden. Als hij dan opgestart wordt, moet het programma ook weer werken. Het een en ander betekent wel dat we een kwartier later vertrekken. Gelukkig hebben we in Los Angeles 3 uur overstaptijd, dus geen stress.

Bij het koffie rondje in het vliegtuig krijgen we even nostalgische gevoelens. We zijn even dichter bij huis! We hebben namelijk als koekje bij de koffie een echte, onvervalste stroopwafel! Op de heenweg had ik al een in artikel gelezen dat de stroopwafel aan een opmars in de VS bezig is. Nou, dat klopt dus.

Keurig op tijd landen we in Los Angeles. Daar is het alleen 3 uur vroeger, dus pas tien voor half 9, als we de gate uitlopen. Onze volgende vlucht gaat pas rond 11.33 uur dus we kunnen nu een rustig aan doen.😄 We zijn wel blij dat we niet in Los Angeles zelf hoeven zijn. Het weer is maar ietsje beter dan in Washington vanmorgen. Bewolkt en maar een graadje of 16.

Op het vliegveld even ontbeten / geluncht bij de Panda Expres. Voor ons is het al in de middag, maar de plaatselijke tijd is 's ochtends. Blijft toch raar, die verschillen in tijd. Daarna nog even een uurtje overbruggen voor de vlucht naar Las Vegas. In die woestijn zal het weer vast beter zijn.

Om 10.55 uur gaan ze beginnen met boarden. Wij hebben intussen kunnen constateren dat alles goed is gegaan met de koffers. We hebben ze op de band het vliegtuig in zien gaan.👍

Om 11.00 uur zitten we aan boord. Als het vliegtuig op tijd vertrekt dan gaat hij om 11.33 uur de lucht in. Het is een kleine drie kwartier vliegen naar Las Vegas. Dan kan het laatste gedeelte van de vakantie beginnen. De temperatuur is in ieder geval als vanouds, zo'n 35°!

Het laatste stukje voor de landing was een very bumpy ride. Enkele "stoere" medepassagiers kregen het even flink benauwd. Maar uiteindelijk zijn we om half 1 geland. De koffers en de auto ophalen, en dan richting Harrah's Hotel en Casino. Ons hotel voor de komende 6 nachten.

Om kwart voor 2 zitten we in onze (geupgrade) huurauto. Een Kia Optima, meer dan genoeg auto voor de kleinere ritjes die we hier gaan maken. We vermijden, natuurlijk, de snelweg. We gaan direct weer voor de Strip. Na wat gedoe over het vinden van de ingang voor de selfparking parkeergarage, kunnen we met de koffers het hotel inlopen. Inchecken, een uur voor de officiële inchecktijd, gaat redelijk vlot.

We krijgen een mooie ruime kamer op de 5e verdieping met uitzicht nul komma nul. We zien een stuk parkeergarage, een stuk dak en een stuk van The Highroller, het reuzenrad bij het buurhotel The Linq. Maar ach, ik verwacht niet veel op de kamer te bivakkeren.

De koffers, voor het eerst deze vakantie, uitgepakt. De zwemkleding gepakt, en op naar het zwembad. Maar dat klinkt makkelijker dan het was.😦 Met je kamercard moet je de lift bedienen.

Dus eerst de card inlezen, en dan de juiste verdieping indrukken. We hebben gedaan wat moest en het lampje van de verdieping ging ook branden. Maar geen van de 3 liften de we geprobeerd hebben, stopte op de 2de verdieping. Poging 4 lukte wel, maar de ingang van de pool bij die liften is gesloten i.v.m een kleine verbouwing!

Een medewerker van het hotel biedt aan om ons, via een sluiproute, alsnog bij het zwembad te brengen. Dus via " de coulissen van Hotel Harrah's" alsnog bij het zwembad terecht gekomen. Om vier uur liggen we af te koelen in het water. Het is een graadje of 35, maar als ik het zwembad uitkom, heb ik het koud! Het waait namelijk redelijk hard.

Vanavond lopend naar het Aria Hotel, om de eerste MyVegas diner reward te verzilveren. (Zie ook mijn vorige jaarverslagen!) En ongetwijfeld nog wat spelen vanavond. Kijken hoelang we het uithouden, gezien het aantal uren dat we al op zijn. Vegas life!

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.