Onderweg naar Praag

Tsjechië, Praag

Gisteren 10 augustus 2017 werd Jan 70 jaar, weer een mijlpaal in een mensenleven. Vanaf vandaag mag hij gaan genieten van mijn verjaardagscadeau.... Een vierdaagse trip naar de Gouden Stad, één van de bijnamen voor de hoofdstad van Tsjechië. Praag ligt aan de rivier de Moldau en wordt als één van de mooiste steden van Europa beschouwd, het historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst. Het was al heel lang een wens van Jan om deze stad te bezoeken, het past ook heel goed bij onze voornemen om de Europese hoofdsteden te bezichtigen. Hoewel ik er in een verre verleden tijdens mijn vliegcarrière al één keer ben geweest vind ik het zeker de moeite waard om het weer te zien... Drie vliegen in één klap dus. Wij vertrekken met bijna 1 uur vertraging uit Amsterdam met easyJet. Een groep zeer luidruchtige mannen op weg naar een vrijgezellenfeestje zorgt voor een levendige vlucht, de aanstaande bruidegom is uitgedost met blonde pruik, kanten zwarte bloesje en een roze tule tutu, van je vrienden moet je het hebben... Wij hebben inmiddels meerdere malen gebruik gemaakt van de diensten van easyJet en het bevalt goed, er is echter één ding waar ik mij aan erger, de collectebus aan het eind van de vlucht t.b.v. een goede doel, ongepast voor een luchtvaartmaatschappij. Blijkbaar ben ik niet de enige die er zo over denk gezien de geringe donaties.
De chauffeur van ons privévervoer (inbegrepen in onze package deal) staat te wachten met naambord in de hal, het voelt een beetje VIP. Het is al 22 uur als wij aankomen in Hotel President, te laat om een hapje te nuttigen in het restaurant (het is geen Spanje), de door Jan meegenomen belegde boterhammen en zakjes Cupasoup smaken ons prima. Over onze hotelkamer.... In één woord.....WAAAUUUUWWW, royaal van afmeting, luxe gemeubileerd, zeer smaakvol gedecoreerd in natuurlijke tinten die rust uitstralen, mooie kunst op de wanden en dit alles met een fenomenaal uitzicht op het kasteel. Wij zijn zeer tevreden, het is een goed begin van deze trip. Morgen gaan wij de stad verkennen.

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Een prachtige kamer. Welterusten! Veel plezier!

Tea 2017-08-12 00:13:13

Heel veel plezier in Praag!

Nico & Kitty 2017-08-12 01:40:54

Leuk verhaal, geniet ervan

Marjon 2017-08-12 07:45:05

Geniet ervan. En veel plezier.

Monique 2017-08-12 09:15:19

Dat wordt genieten! Heel veel plezier!l

Lidy 2017-08-12 10:46:29

Wauw! Wat een mooi cadeau en wat een prachtig hotel op toplocatie! Veel plezier!

Ine 2017-08-12 16:11:13
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.