Antelope Canyon

Verenigde Staten, Page

Page waar wij drie nachten bivakkeren is een uitgelezen oord om hiervandaan veel natuurschoon te gaan aanschouwen. Een absolute must is "Antelope Canyon" die zijn naam te danken heeft aan een soort antilope die in vroeger tijden hier graasde. Het bestaat uit twee delen "Upper" en "Lower" canyon die je afzonderlijk kan bezoeken. Wij vragen advies aan onze waard welke te bezoeken, hoewel beide delen even mooi zijn, adviseert hij ons de "Lower" canyon te doen, deze schijnt een lichte voorkeur te hebben bij mensen die de twee delen hebben bezocht. Wij volgen zijn advies op, wij gaan vroeg op pad om de menigte voor te zijn, helaas wij hebben niet van tevoren gereserveerd en dus mogen wij s'middags om 14.20uur terugkomen voor de begeleide tour onder toezicht van een Navajo indiaan. Wij betreden hun land waarvoor wij nota bene 8 dollar p.p. moeten afrekenen naast de gewone toerprijs. Om de tijd te overbruggen rijden wij langs de oever van Lake Powell waar wij op verschillende uitkijkpunten genieten van weidse vergezichten over het meer en dam. Het is 14.00 uur als wij ons melden voor de geboekte tour, wij dachten met de Grand Canyon het hoogtepunt van onze vakantie te hebben bereikt maar wat wij hier zien doet het zeker er niet voor onder, wij beleven hier de ene hoogtepunt na de andere. Ik denk niet dat ik met woorden de schoonheid van "Antelope Canyon" kan omschrijven, hopelijk geven de bijgevoegde foto's een kleine indruk hiervan. De spectaculaire kleuren en de natuurlijke golven in de rotsen, gevormd door de eeuwenlang onvermoeibaar arbeid van wind en water is de droom van elke fotograaf. De gefiltreerde zon die de kloof bereikt weerkaatst tegen de wanden en als deze zijn koers in de hemel volgt veranderen voortdurend de kleuren en het zicht, een adembenemend schouwspel van licht, schaduw en kleur. Aan het begin van de week is de canyon drie dagen voor bezoekers gesloten geweest vanwege overstromingen door (eerder in mijn blog genoemd) heftige weersomstandigheden in deze regio.
Morgen pakken wij onze nomadenbestaan weer op, tijd om verder te trekken en onze eenvoudig doch comfortabel en ruime onderkomen achter te laten. Wij zullen met weemoed aan Page terugdenken, wij hebben het hier naar de zin.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.