Brouwsels

Filipijnen, Lapu-Lapu

Hele fijne bedden hier! Wel jammer dat de studio zonder raam is, dat hebben we toch echt niet begrepen uit de beschrijving.
Het ontbijt is bij "the Rabbit hole", naast de receptie. Er staat al een mooie grote kerstboom, en er hangen overal allerlei kerstversieringen. Das mooi op tijd! Er is ook al kerstmuziek. Wat te denken van "jingle bells, dashing through the snow in a one horse open sleigh" bij 31°C? Tja....
Het ontbijt is uitgebreid maar met vooral Aziatische warme gerechten. Je ziet de binnenkomende westerlingen denken "O jee, hoe gaan we dit doen hier?"
Gelukkig is er nog een eggstation, en enkele wafels en pannekoekjes en fruit. Dus het komt toch nog goed!
Een erg groot pluspunt van de Goldberry Suites is de gratis shuttle met een Goldberry minibus naar het vliegveld. Echt superhandig!
Bagage droppen en op weg naar de koffie. We vinden een klein bakkerijtje met zitjes voor een lekkere cafeïne shot.
De vlucht met AirAsia vertrekt met een half uurtje vertraging om 13.05 uur. We hebben ook een prebooked maaltijd onderweg. Lianne een Thai chicken basil rice, en Michel een seafood spaghetti aglio olio.
Het is maar een uurtje vliegen naar ons 5e eiland, Palawan. Dus snel door eten!

We nemen een tricycle naar ons hotel, "Summer Days". Het is ongeveer 5 km. We stoppen bij een heel hip trendy koffietentje met een groot watermeloen uithangbord. Hier is het! Het koffietentje heeft een stuk 6 kamers, en daar hebben wij er een van. Ook weer heel hip, ruim en van alle gemakken voorzien in Europese stijl. Heerlijk!
We nemen eerst een heerlijke koffie en gaan dan met de tricycle terug naar downtown Puerto Princesa. Eerst bewonderen we de oogverblinde witte "Immaculate Conception" kathedraal. En daarna lopen we op ons dooie gemak door een parkje, en door een woonwijk. Daar zien we hele klein zwart/geel/oranje vogeltjes met kolibri achtig snaveltjes. Prachtig! Verder lopend op weg naar de "Palaweño Brewery". De enige ambachtelijke brouwerij van het eiland. Daar moeten we zijn! Behalve de biertjes hebben ze hier ook fingerfood en streetfood.
We nemen elk 2 soorten bier en we bestellen 2x2 soorten streetfood bij. Wat een gave plek is dit! En ook op een doodnormale rustige maandag avond zeer de moeite waard. Erg leuk!
We nemen een tricycle terug.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.