Tejo

Colombia, Bogota

Donderdag 6 oktober, Bogota.
Vroeg wakker. Het is zwaar bewolkt en de temperatuur zal vandaag ook niet boven de 15°C uitkomen in Bogota. Dat komt vooral omdat het zo hoog ligt.
Nogal op ons gemak gedaan vanochtend. Lekker ontbijten met 2 koffie per persoon.
We gaan vandaag fietsen met Bogota Bike Tours, en we moeten ons daar om 10.15 melden. Dan hebben we dus nog meer dan een uur. We lopen naar de Kerk van de Heilige Carmen. Een prachtige kerk van buiten met witte/donkerrode strepen. Geheel niet saai. Wel jammer dat de kerk potdicht is want van binnen schijnt het een juweeltje te zijn. Alleen met de missen van 7.30 en 11.30 gaat hij even open zegt een aardige mevrouw in een winkeltje er tegenover.

Daarna gaan we op zoek naar een bijzondere muurschildering van een oude Wayuu vrouw. We zoeken heel het straatje af maar we vinden hem niet. Wel zijn er volop andere prachtige muurschilderingen. Later tijdens de tour horen we dat de betreffende muurschildering niet meer bestaat. Die is overgeschilderd. Heel jammer maar zo gaat dat met die murals. Allemaal tijdelijke kunst.

We vertrekken om 10.30 uur. Een grote groep van 19 personen, de helft in Nederlands.
We vertrekken met gids Daniel. Er gaan twee fietsenmakers mee voor pech onderweg of voor over te steken en als bezemwagen. Na een half uur meld gids Mauricio zich en de groep wordt opgesplitst. We zijn met 8 personen met gids Mauricio en fietsenmaker Jason.
We gaan naar plaza Bolivar, het museo Nacional, door een wijk met jaren 30 woningen. Het lijkt heel engels.
Het is prachtig weer en de zon schijnt volop.
We bezoeken de Mercado Paloquemao. Hier gaan we allerlei soorten tropisch fruit proeven. Avocado, guava, tomate de arbol, zoete komkommers met picante (tajin), maracuya, gele dragonfruit, arancinas. Gezonde lunch zo, we mogen zoveel fruit proeven als we willen.

Ondertussen is het gaan onweren. We besluiten om langer op de markt te blijven, ze verkopen er immers ook lokaal gebrouwen pilsjes. Dus, why nut?
We leren de groep beter kennen, 2 Nederlandse meiden, een belgisch stel en 2 Palestijnse jongens.
We zien nog de visafdeling. Kopen maisarepas. Er is een interessante winkel met chilipepers in alle soorten en maten. Lianne koopt gerookte chipotle pepers om thuis mee te koken.
Er zijn meer liefhebbers.
Het is inmiddels droog geworden. We gaan weer verder. Langs een historisch huis van een bekende politicus en presidentskandidaat Jorge Gaitan.

Daarna een koffiestop bij Varietale in de wijk Chapinero. Wow wat is die tinto lekker hier. We nemen er een warme amandelcroissant bij. Ondertussen begint het harder te regenen. Via een tentje waar ze yucca verkopen (proeven), een soort aardappel fietsen we langzaam weer terug naar de fietsenwinkel.
Daar gaan we nog het typische Colombiaanse spel tejo spelen.
Je werpt tejos (harde kleischijven) in een houten bak met klei. In het midden is een rondje met explosieve lading op metaal. Raak je de lading met je tejo dan volgt een kleine ontploffing. Erg leuk om te doen!
Wie het eerst 27 punten haalt heeft gewonnen.

Het is al 17 uur als we de fietsenzaak uitlopen. We zijn 6,5 uur onderweg en bezig geweest. Een erg leuke tour om meer van Bogota te zien behalve la Candelaria.
Onze laatste avond in Bogota gaan we eten bij restaurant "la Sanalejo". Heerlijk eten en we sluiten af met aardbeien met slagroom als toetje.
Nog 1 nachtje slapen dan vliegen we naar Amsterdam.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Wat een prachtige reis hebben jullie gehad! Een goede terugreis gewenst!

Jenny 2022-10-07 06:20:17

Whow ….. wat schitterend weer Goede terugreis met een koffer vol mooie herinneringen……..

Vivian 2022-10-07 06:58:03

Wat een leuk reisverslag hebben jullie geschreven. Leuk om te volgen. Goede reis terug en behouden thuiskomst.

Gerda en Ben Slaghekke 2022-10-07 17:42:55

Wat een heerlijk avontuur en je schrijft je verslag zo levendig,alsof we erbij zijn !,😂

Lida Roest 2022-10-10 18:10:31
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.