Kleurrijk

Georgië, Samtredia Municipality

Heerlijk geslapen, hier bij Nana's Home. Gedouched en alvast het meeste ingepakt. Het ontbijt valt wel 'n beetje tegen. We krijgen 5 grote knakworsten, en wit fabrieksbrood om te roosteren. Terwijl er een bakkerijtje vlakbij zit! Beetje jammer. Er is wel verse koffie, dus daar nemen we er twee van. Nana's Home is een erg leuk guesthouse, het is vrij nieuw dus alles ziet er nog tiptop uit.
We lopen naar de markt, deze zit verscholen achter een ander groot en pompeus gebouw met een monsterlijk kunstwerk aan de buitenkant.
De versmarkt is een lust voor het oog, heel erg groot maar ook een fantastisch assortiment. Er is een afdeling vlees en pluimvee. Een gedeelte met verse kazen en rookkazen. Een afdeling meel, en de groente en het fruit zijn ook afzonderlijke afdeling.
Niet alleen de koopwaar is fotogeniek, maar ook de verkopers. Veelal oude vrouwtjes, heel erg leuk om te zien. We krijgen kazen te proeven, en natuurlijk ook de churchkhela. Dat is een typisch Georgische snack, of eigenlijk meer snoepgoed. Het zijn noten (walnoten of hazelnoten) omhuld met een dikke laag vruchtensap. Je hebt de strengen in allerlei vrolijke kleurtjes, in diverse smaken. Natuurlijk kopen we er weer enkele. Wat we ook meenemen is de "lavashak", vellen van fruit pasta. Die kennen we nog van Iran, smaakt zoet/zuur een beetje als een zure mat. In Armenië en hier in Georgie dus ook te koop. Het aanbod van koopwaar is ruim maar ook bijzonder kleurrijk. Een el dorado voor hobbyfotografen! Michel moet Lianne dan ook haast van de markt afsleuren. Op de valreep kopen we nog 3 mooie glanzende granaatappels, om thuis na te genieten van deze nationale vrucht.
Tijd voor koffie! Bij Coffee bean bestellen we een "Americano special" met slagroom en kokos. Nou, dat is een mooie afsluiter!
De airport pickup komt om 11.30 uur. Even later stappen er twee "bekenden" in, het stel waarmee we van Kazbegi naar Tbilisi reisden. En ook zij hebben een geweldige reis door Georgië gemaakt! Het is flink druk op het International Airport "David the Builder".
De terugvlucht verloopt soepel. De douane beamte in Eindhoven vraagt of het leuk was in Georgië, en bladert eens door ons paspoort. Een indrukwekkend aantal bladzijdes is gevuld met visa en stempels vind ze. Dat vinden wij ook.
In elk geval hebben wij het erg fijn gehad in zowel Georgië als Armenië. Nog veel leuker en fijner dan we ons vooraf hadden kunnen voorstellen!
Maar wat voor ons heel erg leuk is, om op deze manier door verschillende landen te reizen is niet per definitie leuk of geschikt voor iedereen. Dat beseffen wij maar al te goed. Vakantie en reizen, das gewoon een wereld van verschil.

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Nu zal ik jullie verhalen missen!

Carry 2019-10-06 19:58:26

Weer genoten van jouw reisverslag, lianne!

Ans 2019-10-06 22:07:49

En zo komt er weer een eind aan jullie prachtige reis. Genoten hebben jullie zeker zo in alle verhalen te lezen! Nu weer aan het werk en de volgende trip voorbereiden denk ik????

Inge 2019-10-07 16:21:58

Ik heb alle verslagen weer met veel plezier en interesse gelezen. Jullie kunnen weer twee prachtige bestemmingen afstrepen! Ben benieuwd waar de volgende reis naar toe gaat!

Marjo 2019-10-07 19:06:38

Ja Marjo, de volgende bestemming is al bekend. We gaan naar Colombia!

BoschVertrekt 2019-10-07 22:14:33
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.