De tyfoon die niet kwam

Singapore, Singapore

De eerste stap is gezet, en nu staan we dus op het prachtige Changi airport.
We komen aan op T3 en gaan vanaf daar met de skytrain naar T2. Best nog een hele afstand.
We vergapen ons aan de prachtige winkels. Er is een supermooi orchideeën paviljoen met de prachtigste bloemen.
En iets verderop is de "enchanted garden" met mooie zuilen vol weelderig groen, en een waterpartij met glazen bodem waar je zo over het water lijkt te lopen. De vissen zwemmen onder je voeten door.
We doen nog een bakkie koffie, en dan is het tijd om te boarden voor de volgende vlucht. Met Singapore Airlines naar Cebu op de Filipijnen.
We zijn amper de lucht in of er komt een verlaat ontbijt (het is
10 uur in de ochtend) met omelet, bonen en een worstje. Was het in Singapore nog stralend weer, onderweg veranderd dat. In de stromende regen komen we aan op Mactan International airport. We krijgen een stempel met visum voor 30 dagen in ons paspoort. Wat wel erg raar is dat de slotjes van onze flightbags zijn vedwenen. Er heeft dus iemand aan onze bagage gezeten....
Eerst snel pinnen en dan een taxi scoren naar pier 1, waar de boot naar Bohol vertrekt.
De vele regen is ook voorspeld voor de komende dagen. Er is een tyfoon net langs de Filipijnen getrokken, de tyfoon zelf is gelukkig niet aan land gekomen maar zorgt wel voor de vele regen.
Bij Pier 1 staan super veel regelmannetjes die van alles voor je willen fixen. Das mooi, maar een bootticket kopen kunnen we ook heel goed zelf. De ferry van Cebu naar Tagbilaran op het eiland Bohol kost 800 php (13,80€). Maar dan ben je er nog niet. Er moeten nog allerlei toeslagen betaald worden. 25 php terminaltax, en 75 php bagage toeslag. Ja ja, we komen er direct al achter waarom de Filipijnen niet voor niets ook de FEELIPINES worden genoemd! Het is allemaal niet heel erg spannend, maar wij zijn dit soort dingen niet gewend.
Goed, we zitten op de ferry, en deze vertrekt gelukkig ook. Want je weet het niet met zo'n tyfoon in de achtertuin! Voor hetzelfde geld hadden we eerst nog een niet geplande extra nacht in Cebu gehad. De afvaart begint naar goed Filipijns gebruik met een gebed.
We hebben nog geen simcard kunnen kopen in onze haast om de eerst volgende ferry maar te halen.
Maar mijn Filipijnse buurvrouw op de boot -ze heet Jaqueline- is super behulpzaam. Eerst overlaad ze ons met fruit. Wij delen daarop onze enige, en zelf geïmporteerde minneola met hen.
Ook wil ze wel even naar ons resort bellen voor ons, zodat ze ons zometeen op komen halen. Hoe lief is dat! Ze werkt voor de overheid. Haar man die ook mee is, is huisman en fokt kwartels. De eitjes verkopen ze voor 2 php per stuk. Zo hoor je nog eens wat!
De ferry duurt 2 uur en dan komen we aan op Tagbilaran, Bohol. Hier staat Edward op ons te wachten met een bordje. Het is inmiddels donker als we in Loboc aankomen, ook al is het nog geen half 7. We slapen bij Fox and Firefly cottages de komende 4 nachten. We worden ontvangen met een heerlijk welkomst drankje, en gaan daarna naar ons huisje. Met een mooie veranda met hangmatten en een overdekte openlucht badkamer. We gaan eerst eten, heerlijke curry en hete kip met een welverdiend biertje. Op de vakantie, op al het moois wat nog gaat komen. Maar eerst maar eens ons bed opzoeken!

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

De Filipijnen zijn bereikt, het avontuur kan beginnen.Enjoy .xx

Lida 2023-11-16 15:18:31

Inderdaad nu ff uitrusten en dan kan het a avontuur beginnen…… 😉

Vivian 2023-11-16 19:09:07

Hoi Lian en Michel, Weer een heerlijke reis voor de boeg. Geniet ervan. Het is niet te hopen dat jullie lang last blijven houden van de regen. Heerlijk om jullie reisverhalen weer te volgen. Zo lijkt het of ik zelf een beetje bij ben. Zondag ga ik in ieder geval genieten van enkele reisverslagen in Burgers bush op de event dag van koning Aap. Een fijne vakantie . Er is weer veel moois te ontdekken.

Marjo 2023-11-17 16:14:13
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.