The big 5

Estland, Tallinn

Woensdag 18 mei, Tallinn
We schuiven weer een landje op vandaag, want we reizen van Letland (Latvia) naar Estland (Estonia).
We hebben een tourtje geboekt dat ons in 1 dag tijd van Riga naar Tallinn gaat brengen met allemaal leuke bezienswaardigheden onderweg. We zijn met ons 4en, de chauffeur Mikhail, de Amerikaanse Craig, en wij dus.
De eerste stop is in Sigulda, bij de bobsleebaan. Vanaf de start op de 6e verdieping lopen wij dus over die bobsleebaan naar beneden. Idioot idee zou je denken, maar het is goed en bovenal ook erg leuk om te doen. Van bovenaf heb je een schitterend uitzicht over de omgeving, het national park Gauja. We nemen beneden nog even plaats in een echte bobslee. Keileuk!

We stoppen vervolgens bij het zeer pittoreske dorpje Cesis. We starten er met een kop koffie to go, en slenteren langs mooie oude pandjes, houten huisjes, en vervolgens langs de resten van een oud kasteel in een park. Er hangt een hele prettige sfeer. Overal groeien bosbessen zover je kunt kijken.

Op een gegeven moment slaan we een gravel weg in en volgen deze vele kilometers lang. Langs velden, landerijen, afgelegen boerderijen, en heel veel bossen. We stoppen bij Sietiņiezis bij de kalksteen rotsen. Hier is een planken pad aangelegd langs de rivier en de kliffen. Hartstikke mooi. Het planken pad gaat omhoog en omlaag door het bos, en steeds zijn er prachtige vergezichten. Een stel gaat met een vlonder de rivier af drijven, op de vlonder staat ook een tentje. Dit is echt 'n avontuurlijke manier van vakantie houden, niet voor iedereen zal dit een optie zijn.

Tijd voor de lunch. Bij een restaurant in Valga bestellen we een heerlijke pompoensoep met baconcrisp en brood. Het is heerlijk. In datzelfde Valga is er een militair museum. Had voor ons niet perse gehoeven, maar we lopen braaf mee hoor. Buiten is er een schuilkelder en een heel bataljon aan oude legervoertuigen.
We zijn inmiddels in Estonia.

De laatste stop is in Viljandi een Ests pittoresk dorpje. We lopen rond tussen de kasteelruïnes van de kruisvaarders. Beneden stroomt een rivier, het kasteel staat op een heuvel.
Onderweg zien we steeds grote ooievaarsnesten op palen vaak bij boerderijen. Het is broedseizoen, de ooievaars zijn net terug uit Afrika en zitten of staan op de nesten. Het zijn er echt heel veel hier op het platteland.

Onderweg zie ik nog een vos op een open veld en Liesbeth nog een kraanvogel.
Dan ineens gebeurt het....... Tussen de weg en de bosrand staat een wilde grote bruine beer overeind op twee poten. Wat?????? Een wilde bruine beer???? We stoppen en stappen uit. De beer vlucht weg in het bos, maar we hebben 'm op de fotocamera. Dit is toch niet te geloven, het is de kers op de taart. Mikhail heeft zelfs nog nooit een wilde beer gezien. Wat een gelukspoeperds zijn wij.
Nu hebben we de Baltische Big 5 compleet:
Wilde herten, bruine beer, een vos, kraanvogels en de ooievaars.

Wat een afsluiting van de dag mensen! Na 11 uur onderweg te zijn geweest rollen wij om 20 uur Tallinn binnen. We worden netjes afgezet bij 't hotel. Dit alleen al is een fooi waard. We checken in bij Tallink Express hotel bij de haven. Prima plek voor de laatste 2 nachten.
In de avond lopen we nog een rondje door de oude binnenstad van Tallinn. De eerste indrukken zijn goed. Morgen maar eens op ons gemak bekijken.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Ik mis de beer op jullie fotos🙂

Christine 2022-05-19 07:56:30

Volgt nog!

BoschVertrekt 2022-05-19 13:34:13
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.