Eindelijk meze!

Cyprus, Pafos

Donderdag 14 oktober, Paphos.
In de tuin worden de planten al bewaterd als wij net opstaan. Das ook wel nodig met deze temperaturen. De lamp in de badkamer heeft het gisterenavond begeven, dus dat is even behelpen. We eten buiten op 't terrasje. Daarna pakken we de spullen weer in en gaan we op pad.

De bandendruk is wederom gedaalt. Bijna elke dag moet er lucht bij, das toch niet goed. We rijden richting de Avakas kloof, maar op een gegeven moment wordt de weg zo slecht, eerst betonplaten daarna zand met keien. Dat gaan we niet doen, het is te riskant met die band zo. Vandaag gaan we de auto inleveren, dus die kloof laten we dan maar voor wat het is.

Een koffie drinken ergens onderweg. Blijken we ineens midden in een wel zeer toeristische omgeving terecht te zijn gekomen, Coral Bay. Alles wat je niet zou willen dat is er, eindeloze restaurants (met English breakfasts met bonen en spek), superveel winkeltjes die allemaal strandtassen en aanverwante prullaria verkopen, all-inclusive resorts, veel Engelsen, en veel Russen.
De koffie er is goed hoor, maar daarna snel wegwezen hier. Niks voor ons!

Auto inleveren op het vliegveld, alles blijkt oké. De bus terug naar Paphos laat even op zich wachten. Maar mensen kijken op 'n vliegveld is altijd vermakelijk. Bus 613 blijkt een soort minibus. Voor 1, 50 € staan we midden in het oude centrum op een paar honderd meter van ons appartement, "Rooms".
De kamer is erg mooi en modern. De badkamer met regendouche en ook hier weer 'n Nespresso machine en een grote smart TV. Helemaal leuk!

Oud Paphos is niet zo oud als je zou denken. Veel smalle steegjes, veel winkels, maar ook veel leegstand. Een opgeknapte karvanserai die niet meer op 'n karvanserai lijkt, een dichte hele oude moskee, en 'n oud badhuis.
We zien wel 'n restaurantje met een terras wat uitziet op de benedenstad en de vuurtoren. Hier gaan we eten, en eindelijk bestellen we dan middenoosterse meze, kleine hapjes een soort tapas. We nemen de vismeze. Er komen heel veel schoteltjes en schaaltjes met visgerechtjes. Plus natuurlijk Tahini, bietendip, tzaziki, olijven etc etc. Veel te veel. Ondertussen ook nog als kers op de taart een prachtige zonsondergang.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.