Buonissimo

Italië, Milaan

Vrijdag 25 september. We vieren vandaag onze 33e trouwdag hier in Milaan. Wat vliegt de tijd voorbij!
Voor vandaag zijn de weersvoorspellingen duidelijk minder. Zwaar bewolkt, het wordt amper 17 graden, veel regen en amper zon. Daarom hebben we meer binnen dingen gepland. Wat kerken bekijken en natuurlijk het Museo Duomo ook nog.

Vol goede moed, de jassen aan, en gewapend met de paraplu's gaan we van start. Met de metro naar Brera. Hier willen we de "Chiesa San Maurizio al monastero Maggiore" bekijken. Ook wel de sixtijnse kapel van Milaan genoemd, van onder tot boven volgeschilderd met fantastische Kunst met de hoofdletter K. Er is zelfs een prachtig "laatste avondmaal" (Ultima Cena) te bewonderen, een goed alternatief voor als je die van Michelangelo Buonarotti niet gaat zien. Tot zover was het best een goed plan. Ware het niet dat.....er op 'n A4-tje op de kerk deur staat dat de kerk wegens Covid gesloten is. Dat is flink balen dus.
Ondertussen begint de lucht steeds donkerder te kleuren en vallen er echt dikke druppels.
Lianne weet een bewaker van een Palazzo Borromeo over te halen om wat foto's te mogen maken van de fresco's van de binnenplaats van het Palazzo.
Oei, nu begint het echt hard te regenen, maar het is een korte bui.

Door naar het Castello Sforzesco. Een nogal groot bouwwerk met diverse binnenplaatsen. In dit kasteel zijn een aantal musea, waaronder een museum waar je een beroemde pieta kunt zien van Madonna met kind die gemaakt is door Michelangelo. We lopen wat door de binnenplaatsen en bekijken de mooi beschilderde gewelven. De lucht kleurt zwart, en er komt een flinke onweersbui. We kunnen ergens schuilen. Als het wat droger wordt gaan we weer lopen. Het regent nog steeds en het waait enorm. In de wijk Brera vinden we een leuk restaurantje "la pizzeria Nazionale". Bij binnenkomst wordt je temperatuur gemeten. Dat lukt tot 3x toe niet bij Lianne, die heeft 't zo koud. 35,2 graden wordt eindelijk geregistreerd.
Bij het restaurantje is het gelukkig lekker warm. En binnen no time is het gevuld met zakenmannen, chique mensen en fashionistas. Een populaire plek blijkbaar.
Michel neemt 'n 2 gangen business menu en Lianne een risotto Milanese. Het is echt super heerlijk! Wijntje erbij, en koffie na.

We lopen nog wat door de gezellige smalle straatjes van de wijk Brera. Veel restaurantjes en hippe winkeltjes. Het is eigenlijk niet zo heel ver naar de Piazza Duomo. Eerst gaan we hier het Museo Duomo bekijken. Halverwege de route in het museum moet je er uit, en ga je een bijbehorende oude kerk bekijken. Vervolgens de rest van het museum. Uiteraard veel religieuze beelden, vaak heel gedetailleerd. In de dom zelf kunnen we het archeologische gedeelte nog bekijken.

Terug op de Piazza Duomo zien we een aantal modellen van de Milano fashionweek. Ze zien er uit of ze zo van de catwalk af komen. Heel overdreven allemaal, maar ook wel weer leuk om te zien wat zoiets als zo'n modeweek aan gekte te weeg kan brengen.

In de avond besluiten we om terug te gaan naar de Navigli wijk. Omdat je daar heel veel gezellige zaakjes hebt. Het is er wel 'n stuk rustiger nu met het mindere weer. Het is maar 13 graden niet echt weer voor 't terras. Hoewel er altijd wel mensen zijn die daar toch gebruik van willen maken.
We gaan ergens binnen zitten en nemen een mojito en een margarita coctail. Onder het motto van aperativo mag je dan ook gebruik maken van het buffet. Er staan minstens 25 gerechten, zo vaak als je wil mag je een bordje naar keuze laten opscheppen. De gegrilde paprika's in olie zijn onze favoriet! Bij de ijssalon doen we nog een ijs met koffie. Het cocosijs is superlekker!

Met de metro gaan we terug. Bij station Caiazzo staat de metro stil en moet iedereen er om onduidelijke reden uit. En nu? Michel zoekt op de mobiel, het is 450 meter lopen naar Loreto station waar we op de rode lijn over zouden stappen. Dat gaan we doen, en de rode lijn brengt ons weer snel naar "ons" station Turro.
Hoewel vrij nat en koud was een toch weer een fijne dag!

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Gefeliciteerd met jullie 33e trouwdag. En nog heel veel jaren samen!❤️

Sveta 2020-09-26 19:04:40

Gefeliciteerd met jullie trouwdag. Jammer van het weer!

Marjo 2020-09-26 19:28:54

Gefeliciteerd! Dit modellen zijn gek met die koud en blote benen! 😨 Mooie en leuke foto's bij je schrijven.👍

Monique 2020-09-26 20:12:22

Proficiat met jullie trouwdag!!! En dank voor het mooie reisverslag.

Wilma Velzen 2020-09-26 23:35:59
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.