Tintipan

Colombia, Rincon del Mar

Woensdag 21 september, Rincon del Mar.
Ja hoor, het zonnetje schijnt alweer. Je moet gewoon de weersvoorspellingen van Weer Online niet geloven. We zouden hier 3 dagen lang hele dagen regen krijgen. Maar niks is minder waar.
Gewoon lekker weer, zonnetje, heerlijk.
Voor het ontbijt nemen we allebei pannekoekjes met honing. Met koffie, fruitsalade en granola en sap van boomtomaat.

Dan gaan we snel onze spullen pakken voor het boottochtje. We hebben geen tijd voor een 2e mok koffie, denken we nog. Maar tuurlijk die boot komt een Colombiaans half uurtje later. Tranquillo!
Goed dat bootje komt dus laat en dan moeten we met dat bootje nog enkele mensen op gaan halen waaronder een stel met een babymeisje van 6 maanden.
We zullen vandaag 3 eilanden bezoeken van de San Bernardo archipel. Deze bestaat uit 27 eilandjes.
Eerst naar Islote, ongeveer een half uurtje varen. Het eiland is helemaal volgebouwd met huisjes, en amper nog groen of bomen. Van een afstandje lijkt het net klein Manhattan op zee.

Iets verderop ligt Mucura. De felturkooise zee rondom het eiland ziet er echt super aantrekkelijk uit. Er zijn wat strandtentjes, en in de bomen en op het water zijn pelikanen.
Het blauwe water lokt, lekker even zwemmen. Het is lekker warm, en heel erg helder. Heel tropisch.
Terug willen we een koffie. Natuurlijk nergens te vinden, iedereen zit al aan het bier of een coctail om half 11 in de ochtend.
Een jong stel tegenover ons aan tafel wijst ons waar er wel koffie is. Daar bij die man met al die thermosflessen. Ah ja, hij loopt mee en staat erop om de koffie voor ons te betalen. "Bienvenidos in Colombia senora".
We worden er een beetje verlegen van. Waarom wil die jongen voor ons betalen? Dat zijn wij in Nederland al helemaal niet gewend.
De jongen heet Emilio, komt uit de buurt van Cali, en zijn vriendin heet Liliana en woont in Bilbao, Spanje.
Echt superaardige mensen.
We praten wat en dan is het tijd om afscheid te nemen van het onwerelds mooie Isla Mucura.

Verder met de boot. Een stuk zee en dan passeren we enkele drijvende huizen, hotels eigenlijk waaronder het bekende "casa en el agua hostel". Leuk hoor!
Bij het isla Tintipan gaan we aan land. Een prachtige rustige baai met zeer helder blauw water. Prachtig!
We blijven hier een paar uur. Emilio en Liliana nodigen ons uit om bij hen te komen zitten. Heerlijk in de schaduw onder een grote boom. Wat gezellig zeg!
Emilio gaat blikjes bier halen. Beetje zwemmen. We bestellen samen eten, gestoofde vis. Verser dan dit ga je de vis natuurlijk niet krijgen. Het is heerlijk. Wij gaan ook blikjes bier halen voor ons allen. Mijn spaans blijkt voldoende om de conversatie op gang te houden. Liliana is ook apothekers assistente, hoe toevallig. Zij slapen ook in Rincon en rijden morgen naar Monteria.
Ze willen ons heel graag een lift naar het vliegveld in Tolu geven morgen want daar komen ze zowat langs. Ahhhh hoe lief. Alleen maar lieve aardige mensen hier.
Zowieso is Spaans ook wel handig want bijna niemand spreekt Engels in Colombia.

Het is een half uurtje terug naar Rincon vanaf Tintipan met de boot. We hebben een geweldige leuke dag gehad!
In de avond nog een coctail "Ginger Mule" bij zonsondergang en nog een klein hapje eten.
Laatste avond hier in Rincon. Wat hebben wij het hier fijn gehad! Deze ecolodge is echt wel een aanrader.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.