Akamas schiereiland

Cyprus, Drouseia

Woensdag 13 oktober, Drouseia.
Heerlijk geslapen, het is een heel rustig klein dorpje. Chrysoula, de eigenaresse van Sappho Manor zal voor ons een ontbijtje klaarmaken. Beetje spannend na gisteren, maar het pakt heel goed uit. De 6€ pp zeker wel waard. Er zijn zelfs verse vijgen, en daar wordt Lianne wel heel erg blij van.

Na het ontbijt pakken we de spullen in de day pack. Vandaag gaan we een hele mooie wandeling maken langs een kustpad. We rijden eerst naar de baden Aphrodite. Een poeltje met waterval omringt met weelderig groen. Niet heel bijzonder, maar nu we er toch zijn pikken we 'm even mee
Onze wandelroute, "Aphrodites Nature trail" start ook vanaf deze baden. Hoewel de trail maar 7,5 km lang is zou je er toch zo'n 3 a 4 uur over lopen.
Het pad gaat meteen een heuvel op, best heftig omhoog. Het is inmiddels al goed heet geworden. We mogen daarna een stuk wat redelijk vlak is door een schaduwrijk dennenbos. Er is een prachtig zicht op het stadje Polis en de baai.
Na het dennenbos gaat het flink omhoog. Over grote rotsen, niet echt meer een pad te noemen. Maar soms zien we dan ineens weer een bordje van de trail zodat we weten dat we nog steeds goed zitten. Nog een stukje vlak en dan begint de voorlopig laatste klim de berg op. Daar op het hoogste punt staat 'n bankje. Je hebt van daar af een uitzicht over een andere baai met de "Blue lagoon". Het ziet er adembenemend mooi uit, zo prachtig licht blauw, haast turquoise als dat water is. Minder is dat er minimaal 17 bootjes in die blue lagoon liggen. Dan lijkt me de belevenis wel iets minder met zoveel mensen.
Er liggen nog een aantal bijna verlaten maar zeker zo mooie blauwe baaitjes vlakbij.

Als we op het hoogste punt zijn aangekomen volgt dus ook een stevige afdaling, logisch ook. We horen geiten met bellen om, later zien we ze ook. Diverse vogels, mooie gekleurde libelles en veel vlinders. De begroeiing is mediterraan, dennen, jeneverbessen die vol bessen staan, wilde tijm, en cactusachtige struiken. In bloei staan voornamelijk hoge stengels met witte bloemen, en amper blad.
De vista's op de turquoise zee en de baaitjes blijven je aandacht trekken, zo prachtig!
Na een hele lange afdaling komen we uit op een breed kustpad van zand en keien. Hierover gaan niet alleen de wandelaars maar ook stofwolken veroorzakende quads en jeeps (voor de safaris weer je wel). Iets minder idyllisch dan boven op de berg, maar de uitzichten op zee blijven onverminderd mooi.
En dan ineens, na 4 uur gelopen te hebben zijn we terug bij de baden van Aphrodite. Daar op een bankje eten we de olijvenbroodjes en vullen we het vocht wat aan met 'n grote fles water.
In de middag gaan we lekker aan het zwembad liggen in de ligstoelen. Beetje niksen, beetje in de e-reader lezen. Tis tenslotte vakantie!
In de avond gaan we eten bij Filippo Finikas, net als gisteren. Echt weer heerlijk! Stifado en kip, en Cypriotische koffie met zoetigheden na. We hebben genoten hier in Drouseia!

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.