Na regen komt zonneschijn

Frankrijk, Fécamp

Fecamp 23 april 2023.
Om 7 uur opgestaan en buiten is het nogal treurig grijs weer. Regen, en niet zo'n beetje ook. Eerst maar eens ontbijten. Het ontbijt ziet er goed uit alleen het restaurant heeft te weinig zitplaatsen voor het aantal bezoekers. Dat is jammer, zeker bij dergelijk weer dat je echt niet buiten gaat zitten voor je plezier. Maar goed nieuws, wij zijn mooi op tijd dus hebben we een plekje. De medewerker had blijkbaar liever vrij gehad deze zondag ochtend, want ze is wel erg chagrijnig. Franse gastvrijheid zullen we maar denken.... We smeren nog wat extra broodjes voor onderweg. We besluiten wel om vandaag te starten met een wat kortere wandeling omdat het weer niet al te goed is. Eerst rijden we richting Etretat dat bekend staat om de krijtrotsen. Eerst nog even in de auto blijven zitten omdat het echt met bakken uit de hemel komt vallen. Dan lijkt het droger te worden en starten we de wandeling. Een route in noordelijke richting. Eerst langs de kust en terug via de binnenlanden. De route is erg mooi. Stijle rotswanden waar je vooral niet te ver overheen moet hangen want dan val je wel heel erg diep. Na een hele tijd langs de kust te hebben gewandeld gaan we via de binnenlanden terug. Het begint nu knoer hard te regenen maar wat een geluk toch weer, Gerrit heeft 2 plastic regenjassen bij zich. Deze noodvoorziening doen we snel aan. Weggetjes worden snel stromende riviertjes. Af en toe moeten we van het pad af wijken om niet al te nat te worden. In het dorp aangekomen zien wij direct een restaurant waar het erg druk is. Dat is altijd wel een goed teken dus wij naar binnen. Oh, wat is het hier heerlijk van temperatuur en dus kunnen we opdrogen. We bestellen een pizza en die smaakt uitstekend. Om de tijd te vullen voor dat het buiten droog zou worden nemen we nog ff een bakje koffie. Eerst naar de auto terug om ons om te kleden. Daarna nog even terug naar centre ville de L'Etretat maar het plaatsje is veel minder bezoekwaardig dan Fecamp. Aangekomen in het hotel kijken we samen naar PSV-Ajax. PSV wint met 3-0.
Zo komt een mooie dag ten einde. De zon gaat er zelfs van schijnen. Voor morgen hopen we vooral op een drogere dag want de route is dan langer.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Jammer van de regen maar geniet van deze prachtige omgeving! De foto's zijn toch mooi

Jenny 2023-04-24 07:20:31
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.