Dag 10 op naar New Orleans

Verenigde Staten, St Francisville


‘s Morgens worden we wakker tegen half acht. Er staat een politiewagen op het parkeerterrein, maar de agent komt niet eens zijn auto uit als Danny buiten staat. Blijkbaar wordt overnachten hier inderdaad toegestaan.

Voor we Natchez verlaten rijden we nog een ronde langs de historische gebouwen die wat verder uit het centrum liggen. Daarna wordt het echt tijd Natchez achter ons te laten. Het is nog een hele rit naar New Orleans en we willen onderweg een bezoekje brengen aan de Myrtles Plantation in St. Francisville.

Als we om half elf aankomen blijkt de tour door het huis pas om twaalf uur te starten. We nemen daarom genoegen met het bezoek aan de tuin, maar die kan ons niet echt bekoren. De bomen zijn prachtig maar verder valt het ons een beetje tegen na de pracht en praal van Natchez.

De tweede stop in St. Francisville is wel geweldig. Rosedown Plantation is bijna geheel in authentieke staat en 85% van het interieur is nog steeds aanwezig in dit huis. En wat wel gerenoveerd is, is gedaan met de grootste zorg. Ongelooflijk dat de entree hier maar $ 12 pp bedraagt. Bij de plantages aan Plantation Alley bij New Orleans betaal je minstens het dubbele. We brengen hier behoorlijk wat meer tijd door dan gepland.

Als we in Baton Rouge aankomen zien we voor het eerst een Albertsons. Joeppie! Wat is dat, zul je je afvragen, maar we misten tot nu toe de betere supermarkt. Overal wel Walmarts, maar dat is niet ons favoriet zullen we maar zeggen. We maken een ongeplande stop en gaan blij de supermarkt in. Eindelijk een behoorlijke deli afdeling. Lekker vlees voor de bbq en andere verse producten, dat wordt genieten vanavond.

Na Baton Rouge draaien we de interstate op. Deze snelweg is gedeeltelijk op grote pilaren gebouwd omdat hij dwars door de swamps loopt. Aan beide kanten zien we af en toe de swamps voorbij schieten, zodat het helemaal niet zo erg is om de interstate te pakken.

Inmiddels loopt het tegen vier uur dus Plantation Alley slaan we over. We rijden naar een camping van het corps of engineers (Bonnet Carre waterspill) dat vlak voor New Orleans ligt in Norco. Morgen rijden we naar een RV park in New Orleans zelf.

Nu schijnt de zon en aan het water genieten we van de laatste zonnestralen. Danny steekt de bbq weer eens aan en ik schrijf verder aan ons verslag. Gisteren is het er niet van gekomen, omdat we heel luxe een film hebben gekeken op de tv in de camper! Een western om in de stemming te blijven 🤠.

p.s.: mocht je denken wat staan er toch veel bomen op de foto's. We vinden de bomen hier net zo indrukwekkend als de huizen. Helaas komen ze niet goed tot zijn recht op de foto's.


Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Eindelijk een Albertsons 🤣, lekker bbq en. Geweldig plekje om te doen zo te zien. Beginnen de temperaturen al te stijgen?

Anke 2023-03-21 07:06:01

Letten jullie een beetje op je gewicht. De "stukjes" vlees zijn daar iets groter. Eet smakelijk. Groetjes Ton

Ton van der Schans 2023-03-21 08:23:03

Vandaag voor het eerst t-shirtenweer en dagje in New Orleans geslenterd en terrasjes gedaan! Het gaat de goede kant op. Zowel met het weer als met de kilo's 😉, al dat wandelen maakt de Amerikaanse porties weer goed.

ellens.reizen 2023-03-22 00:43:40
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.