Dag 8 verder zuidwaarts

Verenigde Staten, Claiborne County


Vandaag worden we een beetje gebroken wakker niet alleen vanwege het lawaai van het verkeer en de trein die we in de verte horen toeteren, maar ook doordat ik gisteren toch iets te diep in het glaasje heb gekeken.

Twee legendarische personen drukten hun stempel op de stad Memphis: burgerrechtenactivist Martin Luther King en superster Elvis Presley. Maar beide grootheden laten we voor wat het is vandaag. We brengen een bezoek aan de Sun Studio, waar onder andere Elvis Presley, Johnny Cash en Jerry Lee Lewis hun hits opnamen. Auto’s kunnen gratis parkeren aan de achterkant en we zetten onze camper hier ook neer. We nemen twee plaatsen van auto’s in beslag, maar er zijn nog plekken over dus we voelen ons niet té bezwaard😅.

Er zijn nog plekken beschikbaar op de rondleiding om 10.30 uur. We hoeven maar 25 minuten te wachten, die tijd schieten we vol met foto’s van de buitenkant en binnenkant van het pand. Om half elf gaan we met een groep naar boven waar nog meer memorabilia staan en het radiostation van WHBQ is nagebouwd. Het radiostation was gevestigd in een hotel en toen het hotel werd afgebroken is de complete inrichting van het station naar deze locatie verhuisd. De gids vertelt boeiend en laat de stukken van de bekende muziek horen die hier is opgenomen.

Daarna gaan we met de trap weer naar beneden en komen in de originele opnamestudio van de Sun Studio uit. Een aantal instrumenten van legendarische artiesten staan nog steeds hier, zelfs het drumstel van U2. In de jaren tachtig hebben zij hier ook nog een aantal nummers opgenomen.

Tot slot mag iedereen een foto maken met de microfoon waar in Elvis gezongen heeft. Ook Danny moet er aan geloven. Hij vindt het echt leuk, dat zie je wel aan zijn gezicht🤣🤣. Daarna is het tijd om te vertrekken.

We verlaten Memphis, maar niet zonder langs Graceland te rijden. Het is er enorm druk en in het voorbijgaan probeer ik een foto te schieten. Wat natuurlijk jammerlijk mislukt, een camper is niet gemaakt om rijdend foto’s te maken.

We toeren over de 51 naar het Zuiden richting Natchez. Onderweg maken we een stop bij Chakchiuma Swamp. Volgens internet een aanrader, maar we zijn niet onder de indruk. Het zou een prachtig gebiedje met moerascypressen moeten zijn, maar de wandeling naar het deel van het moeras is erg kort en veel van het moeras kun je niet zien.

Omdat het binnendoor rijden veel tijd kost besluiten we Cypress Swamp op de Natchez Trace Parkway te schrappen. We gaan weer de interstate op en slaan af als er een bord naar een state park staat met een camping. Het is inmiddels tegen vier uur en een mooie tijd om te stoppen. De camping en het hele state park blijkt uitgestorven te zijn, de camping is gesloten en teleurgesteld rijden we terug naar de interstate.

Volgende camping die we willen proberen is wederom een camping aan de Natchez Trace Parkway net als een paar dagen terug. Net voor Jackson kachelen we de Natchez Trace Pwy weer op. Het is een mooie en lekker rustige route maar toch nog ruim een uur naar de camping. Uiteindelijk komen we tegen half zes aan op de camping. Het is al behoorlijk vol, maar we hebben geluk en parkeren de camper op één van de vrije plekken.

Vandaag wordt de eerste dag dat we de bbq aansteken. Danny gaat met de houtskool aan de gang en ik snij de groenten en maak de sla. Dit alles onder het genot van een bacootje en wijntje. Wat is het leven toch geweldig!


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.