Dag 5 wandelen in de Drakensbergen

Zuid-Afrika, Imbabazane Local Municipality


Vanmorgen naar het restaurant gegaan voor een ontbijtje, dat zit bij de overnachting in. Het is een stuk drukker dan gisteravond, maar dat komt met name door de apen die ook zin hebben in een hapje 😁.
Er zitten bavianen op het terras en het personeel probeert ze weg te jagen, maar de krengen weten waar wat te snacken valt dus blijven ze terug komen. Wij kiezen daarom voor een tafeltje binnen aan het raam. Wel het genot maar niet de overlast, op apen hebben we het niet zo.

Na het eten gaan we op pad, we gaan naar de grot met de rotstekeningen een makkelijke wandeling, eerst door een veld en daarna een stuk de heuvel op door het bos. Bij de grot aangekomen moet je wachten tot een gids het hek opent voordat je naar binnen kan. Hij geeft uitleg over over de San die hier leefden en de tekeningen op de wanden. Leuk de uitleg met name omdat we de enigen zijn hier en hij alle tijd neemt om vragen te beantwoorden. Wat is het hier rustig, een genot om niet in een kudde toeristen rond te lopen.

We lopen vanaf de rots het wandelpad nog een stuk verder af, maar keren op een gegeven moment om. In de verte zien we donkere wolken en het weer kan hier snel omslaan. We lopen langs het riviertje terug naar het kamp en stoppen onderweg om te poedelen. De zon schijnt nog volop aan deze kant van de bergen en ook een lokale moeder speelt met haar kind in de rivier.

Vanaf de rivier moeten we een klein stukje omhoog klimmen naar ons chalet, we staan bijna helemaal achteraan op het hoogste stuk van het terrein.
Als we terug zijn komen de buren net aan. Niet gewend aan de wildernis zullen we maar zeggen, zetten ze de balkondeuren wagenwijd open en gaan daarna op hun gemak de bagage uit hun auto halen. Overal wordt gewaarschuwd voor apen hier in het park, maar deze mensen hebben geen benul. Terwijl zij allebei naar de auto lopen, grijpen de bavianen hun kans en gaan uitzonderlijk snel naar het huisje. Danny roept ze nog naar na, dat ze hun deur dicht moeten doen, maar het zijn weer eens Fransen, ze horen niets en verstaan niets. Dan is het hun probleem, ik ga weer zitten en ga verder met lezen.
Inmiddels heeft de vrouw in de gaten dat er een aap naar binnen gaat en ze roept haar man, nu snappen ze het. Hij loopt naar de auto voor de rest van de bagage en zij bewaakt verder het huisje.

Tegen de avond steekt Danny de barbecue weer aan en we genieten op ons terras van een lekker maaltje en een heerlijk biertje, voor mij weer een Savanna. Lekker spul dat ik jaren terug in Namibië heb ontdekt 😋.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.