Dag 2 de camper ophalen

Verenigde Staten, Franklin Park, IL 60131

Het plan om lekker door te slapen (lees uitslapen) lukt niet helemaal en nadat we voor 6 uur al weer wakker zijn, wat hebben rond gekeuteld op de kamer gaan we alvast maar ontbijten. Om 8.00 uur Cruise America gebeld om het tijdstip af te stemmen dat we de camper kunnen ophalen. Helaas zijn we niet de eerste maar omdat dit verhuurbedrijf 's middags niet open is, zullen we toch redelijk op tijd weg kunnen rijden uit Chicago.

We kwamen gisteravond er ook achter dat de wereldstekkers die we meegenomen hadden hier niet passen. Wat is dat toch met wereldstekkers die je in Nederland koopt? Als je dan ergens bent past het altijd net niet. Onze electrische tandenborstel kon dus niet meer opgeladen worden.
De receptioniste regelt een taxi om 10.00 uur (CA zit dichtbij) en ze wijst ons de weg naar een winkel in de buurt waar we waarschijnlijk wel goede stekkers kunnen kopen.

Buiten was het ongewoon warm voor de tijd van het jaar (bijna 25C) en we lopen op ons gemak naar de winkeltjes. We kunnen helaas geen geschikte stekkers vinden, maar wel een soort omvormdoosje dus we gaan dat eerst uitproberen in de camper.

We staan lekker in het zonnetje te wachten op de taxi en 10 minuten later zijn we al bij CA. Het is er behoorlijk druk, en pas na 2 uur wachten en uitleg rijden we tegen half een weg in ons C19-tje. Eerst naar de Walmart voor boodschappen. We zijn zeker niet de enigen want er staan meerdere CA campers. De winkel valt tegen, we hadden zoveel enthousiaste berichten gelezen op het AA forum, dat we wat teleurgesteld zijn. De meeste verpakkingen zijn voor ons te groot en echt lekkere dingen hebben ze nauwelijks. We moeten nog leren dat Walmart goed is voor bulk en non food maar als je echt lekker vers fruit, groenten en vlees wilt kopen, je beter naar een andere supermarkt kunt gaan.

Terwijl we de stad uit willen rijden missen we ergens een afslag, dus weer een stuk terug en dan vinden we de goede interstate. Deze eerste middag rijden we voornamelijk op de interstate om ze snel mogelijk naar Colorado te komen. We willen deze vakantie Colorado en Utah bezoeken, ons eerste nationale park op de planning is Great Sand Dunes. Dat betekent kilometers maken de eerste twee dagen.

Onze route heb ik vooraf globaal in elkaar gezet. Niet uitgebreid omdat we het idee om naar Amerika te gaan pas begin maart hebben gekregen en de camper en vluchten uiteindelijk op 18 maart zijn geboekt.
Via het AA forum heb ik veel info gevonden en advies gekregen, in mijn hoofd weet ik wat er allemaal is en dat is veel. Alles bekijken gaat toch niet lukken, dus we laten veel afhangen van het toeval. We hebben niets gereserveerd dus kunnen de route aanpassen tijdens de reis. Voor ons is dit de ideale manier om een vakantie in te vullen.

dag datum vertrek - aankomst km
1 vrijdag 1 mei Breda - Chicago
2 zaterdag 2 mei Chicago - ? ca 200 km
3 zondag 3 mei ? - ? 600-700 km
4 maandag 4 mei ? - Great Sand Dunes 600-700 km
5 dinsdag 5 mei Great Sand Dunes - Mesa Verde
6 woensdag 6 mei Mesa Verde - Moab
7 donderdag 7 mei dag Arches bezoeken
8 vrijdag 8 mei Moab - Canyonland
9 zaterdag 9 mei dag Canyonland bezoeken
10 zondag 10 mei Canyonland - Capitol Reef
11 maandag 11 mei dag in Capitol Reef
12 dinsdag 12 mei Capitol Reef - Bryce
13 woensdag 13 mei Bryce - Zion
14 donderdag 14 mei dag Zion bezoeken
15 vrijdag 15 mei Zion -Page
16 zaterdag 16 mei dag Page (Antelope island / Canyon)
17 zondag 17 mei Page - Monument Valley
18 maandag 18 mei dag Monument Valley bezoeken
19 dinsdag 19 mei Monument Valley - Black Canyon of the Gunnison NP
20 woensdag 20 mei Black Canyon of the Gunnison NP - ?
21 donderdag 21 mei ? - Denver
22 vrijdag 22 mei dag Denver en outlet shoppen
23 zaterdag 23 mei 2015 Denver (terugvlucht)
24 zondag 24 mei 2015 aankomst NL - Breda

Uiteindelijk stoppen we op de eerste camperdag pas tegen 6 uur 's avonds nadat we een camping gespot hebben iets voorbij Davenport. Een Good Sam camping, Hunt's Cedar River Campground is gelegen aan een rivier, er is nog plek zat en het is er mooi groen ondanks dat je vlakbij naast de I80 zit. De geluidswal zorgt er voor dat het goed slapen is en je weinig geluidsoverlast hebt van het verkeer.

Vandaag een knappe 300 km gereden, dat is het voordeel van 's morgens je camper op kunnen halen.

's Avonds na aankomst op de camping ruimen we de koffers uit. Alles krijgt een plekje in de camper en de lege koffers verdwijnen (2 in 1) onder de tafel tegen de buitenwand zodat we gewoon nog kunnen zitten aan de rechterkant van de tafelpoot.
Daarna worden de 'verrassings'pakketten opengemaakt. Omdat het een nieuwe camper betreft rechtstreeks van de fabriek zit de keukeninventaris nog in een grote doos. Het beddengoed en de handdoeken zitten in twee grote plastic zakken, dus als we alles uitgepakt hebben, zitten we met behoorlijk wat afval. De plastic zakken bewaren we in een vakje aan de buitenkant van de camper, wie weet komen die later nog van pas. De berg karton gaat naar de containers op de camping.

P.s.: onderweg op een rest area gegeten bij Panda express, is ons goed bevallen. Dit wordt in de jaren erna een traditie voor ons, elke volgende campervakantie eten we minstens 1 keer bij Panda.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.