Dag 20 luierdag aan het strand

Maleisië, Kampung Bunut

Vannacht dus niet zo lekker geslapen, eerst hielden de buren ons wakker en vanmorgen waren ze ook weer vroeg op. Wij dus helaas ook.

Bij het ontbijt bestellen we eieren, omdat we die al heel lang niet meer op hebben. Daarna willen we te voet het eiland verkennen. We lopen een jungelpad af en komen zo langs een riviertjes waar in de rivierbedding allemaal kleine krabbetjes zitten, met hun scharen omhoog gestoken en we lopen langs een paar vervallen hutjes.

Het pad schijnt niet echt ergens naar toe te gaan en het wordt steeds moeilijker om door te lopen. Het pad is half overwoekerd, we keren daarom om en lopen dezelfde weg terug. Aangekomen bij het hotel kleden we ons om en gaan naar het strand bij het hotel. We springen allebei in het water en Danny gaat snorkelen terwijl ik wat lees, maar al snel wordt het voor mij te warm. Er zijn helaas geen bomen en ook zijn er te weinig parasollen.

We verhuizen daarom naar het afdak bij het zwembad. Daar duik ik eerst even in om af te koelen en gaan we in de schaduw liggen. Er is nog één andere gast, een Duitser waar we mee in gesprek raken. Hij trekt al backpackend Azië door en zal zijn reis eindigen in Australië en heeft hiervoor een paar maanden de tijd. Geweldig natuurlijk. Hij zit alleen onder de muggenbulten. Hij heeft niets meegenomen tegen de muggen, dat wordt wat als hij hier nog een paar maanden in Azië blijft. Daarom bieden we hem één van onze muggenstiften aan met deet.

Tegen het eind van de middag gaan we even kijken bij de informatiebalie van het hotel. Daar zien we een brochure met snorkeltrips en we besluiten toch weer een snorkeltrip te boeken voor morgen. Een halve dag naar het Marine Park en Ringgis Island.

We gaan naar onze kamer om te douchen zodat we weer kunnen eten. Na het eten zien we de Duitser weer en nemen gedrieën een drankje en dan breien we er een eind aan. Rustige dag vandaag, eigenlijk voornamelijk geluierd.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.