Dag 6 overnachting in de woestijn

Marokko, Zagora

We worden vroeg opgehaald bij ons hotel door de gids annex chauffeur en we krijgen van het hotel een ontbijtpakketje mee.

We rijden door de woestijn parallel aan de rivier richting M'Hamid daarna gaan we van de rivier af en komen meer en meer terecht in wat een woestijn is.
We bezoeken als eerste een kasbah en vervolgen onze weg door de duinen richting een Berber kamp voor de lunch.

Er staan een tweetal gekleurde tenten en in één daarvan mogen we plaats nemen. Behalve de mannen die het eten verzorgen en onze gids is er niemand. We zitten in ons eentje in de tent waar het bloedheet is. Tijdens het wachten op de lunch slepen we ons tafeltje en de stoeltjes naar de ingang van de tent om zo toch nog iets van verkoeling te krijgen. Het is echt bloedheet en omdat de tent verder helemaal gesloten is, komt er geen zuchtje wind naar binnen. Als we buiten kijken zien we onze gids languit bij een ander tentje liggen bij de mannen van dit kamp. Hun tent is half open en misschien niet zo mooi , maar lijkt me wel veel praktischer.
Ze staan een beetje verbaasd te kijken als ze ons eten brengen en zien dat we verkast zijn. Het eten is verder prima, maar behalve de man die ons bediend en vriendelijk is spreken we verder niemand. We gaan weer op pad en komen nog langs een oase waar net een paar vrouwen de was doen en niet veel later een herder met z'n geiten komt drinken. Er staat een wrak van een auto en dat is het. Na wat foto's gaan we weer, nu rijden we naar de plek waar we zullen overnachten in een bedoeïenentent bij de zandduinen van Erg Chigaga.

Bij het kamp aangekomen zijn de mensen opnieuw iets vriendelijker en we worden in een grote tent ontvangen met een kopje thee samen met wat andere toeristen die uit hun 4x4 stappen. Ook zij overnachten hier in één van de in totaal vier tenten. Het toilet cq. badhuis is ronduit smerig, daar vergaat je eetlust wel van. Het is begrijpelijk dat in de woestijn niet alles even spic en span is, maar dit spant wat mij betreft wel de kroon. We slaan een douchebeurt dus maar liever over en als ik naar de wc moet is dat met frisse tegenzin.

We klimmen één van de duinen op om naar de zonsondergang te kijken. We zien dan ook een kameel ronddwalen met een touw tussen twee van zijn poten. Dat doen ze bewust zodat de kameel niet zo ver kan afdwalen en de bedoeïenen hem/haar niet meer terug kan vinden. De omgeving is schitterend, we raken in gesprek met een Franstallig stelletje uit Brussel. Ze slapen net buiten ons tentenkamp met hun eigen gids, maar eten wel met ons mee. Hun gids is ontzettend vriendelijk en vertelt ronduit. Die van ons vertelt geen snars of je moet er specifiek naar vragen. Het vreemde gevoel dat we vandaag in de loop van de dag hebben gekregen over onze begeleider wordt er alleen maar door versterkt tijdens het diner.

We zijn niet zo tevreden over onze begeleider en dat werd gedurende de dag en nacht alleen maar erger. Hij trekt zich weinig van ons aan en is op het onverschillige af. Jammer dat we via het hotel deze excursie geboekt hebben, het is geen aanrader. Andere toeristen die hier slapen hebben het beter getroffen.

We gaan op tijd naar bed, het is pikkedonker buiten en je ziet geen hand voor ogen. Na het eten taaien we dus af.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.