Dag 21 toch naar Las Vegas

Verenigde Staten, Clark County

Vroeg op want we willen vandaag nog wat meer zien van Death Valley voor het te warm wordt. We stoppen een paar keer onderweg en besluiten toch maar niet de hele wandeling naar Natural Bridge te lopen. We doen een stuk maar het wordt langzaam erg warm en o ja we hebben onze teenslippers nog aan. Als je echt wilt gaan lopen is dit park in de wintermaanden meer geschikt. We houden het daarom bij wat korte uitstapjes bij o.a. Bad Water.

De tank raakt aardig leeg als we Death Valley verlaten. Hebben wij weer, geen idee hoe lang we er over doen om de tank helemaal leeg te rijden, dus we besluiten zuinig te rijden 😅.

De tank 'leeg' rijden doe ik wel vaker, maar met mijn eigen auto weet ik precies hoever ik nog kan komen. Danny zegt altijd dat het slecht is voor de motor, omdat de vuiligheid dan meekomt, maar als je de auto bijna wekelijks 'leeg' rijdt dan kan de tank ook niet echt vuil worden 😉.
Het zou ook niet de eerste keer zijn voor Danny om de tank leeg te rijden, met de motor heeft hij het al meerdere keren gedaan en ook met onze auto. In Frankrijk, ook daar dachten we de volgende benzinepomp wel te halen. Maar voordat we er waren moesten we rechtsaf een andere snelweg op en misten daardoor het tankstation. Weer wat kilometers verder op een andere afslag ging de auto sputteren en stonden we op de vluchtstrook stil. Danny ging kijken of om de bocht het tankstation te zien was, maar vergat zijn portemonnee. Een aangeboden lift van een aardige vrachtwagenchauffeur moest hij daarom afslaan. Danny probeerde de auto toch nog een keer te starten na een schudsessie van de auto en ja wel hoor de auto startte weer en we hadden mazzel dat de weg ook nog een beetje afliep, dus gleden we even later het terrein van een tankstation op. Dat was in een tijd dat er nog geen elektrische auto's waren, toen we geluidloos naar de pomp rolden, overal verbaasde gezichten. Ervaring zat met lege tanks, zullen we maar zeggen 😁.

Als we het park uit zijn en Shoshone binnen rijden is de benzineprijs wel erg hoog. 'Dat betaal ik niet', zegt Danny, 'dan proberen we het verderop wel.' Ik verslik me, het volgende plaatsje is ruim 20 mijl verderop. Nog een half uur rijden. 'Net was een heel stuk van de weg bergafwaarts dus dat redden we wel met de airco uit,' stelt Danny me gerust. Waarom laat ik me altijd weer overhalen?

Uiteindelijk komen we bij Pahrump aan en daar 'mogen' we tanken van Danny. We hebben het gered en inmiddels heb ik ook wel wat lekkers verdiend. Als we door Pahrump rijden, zie ik een bordje Albertsons (vinden we beter dan Walmart) en daar tegenover zit een Panda Express. We doen eerst even snel de laatste boodschapjes en gaan dan bij de Panda Express eten. Mmm misschien niet heel gezond maar wel lekker. Net als in 2015, dit wordt een blijvertje.

We rijden Pahrump uit op weg naar Red Rock Canyon SP. Daar zit ook een camping en het idee is daar de laatste nacht in de camper te overnachten. Als we bij het staatspark aankomen en ik vraag naar de camping, krijg ik te horen dat die in deze tijd van het jaar gesloten is. Maar informatie over alternatieve plekken kan ik in het visitor center opvragen.

We stoppen daarom eerst maar even bij het visitor center. Daar legt een vriendelijk ranger uit waar ik vrij kan kamperen niet ver hier vandaan, maar omdat het onze laatste nacht is, wil toch liever iets met een dumpstation. Ik bedank hem en we rijden eerst een rondje door het park, dan kunnen we er nog over nadenken.

Dit park is echt geweldig, wat een mooie rotsformaties. Jammer genoeg is het midden op de dag, dus te warm om lange stukken te lopen, dan hadden we hier eerder op de dag moeten zijn. We rijden de scenic drive, stoppen op enkele plaatsen en rijden dan het park uit.

Wat doen we? Ik weet dat er nog een camping in Las Vegas zelf is Sam's Town. Waarschijnlijk kunnen we daar wel terecht, dus we besluiten daar naar toe te rijden. Tegen 17.00 uur komen we aan, ik stap uit en ga het kantoortje annex winkeltje binnen. Er is nog plek genoeg en met onze ANWB pas krijgen we nog korting ook dus voor $22 staan we vannacht hier, aangesloten op water, elektra alles. Fijn, dan kunnen we meteen de camper in orde maken om morgenochtend in te leveren.

We staan op een stukje gravel met voor ons een groenstrookje (lees: zand). Het is bloedheet dus we gaan eerst allebei douchen. Het zwembadje is erg klein en ziet er niet zo aantrekkelijk uit. Er zijn al wat mensen, voor mijn gevoel wat teveel in één zo'n klein badje.

Na het douchen lopen we opgefrist naar het bijbehorende casino om rond te kijken. We gaan zitten en bestellen een rum-cola en een mojito. Lekker hoor en van ons plekje hebben we zicht op een ijsberg. Een half uurtje later wordt het drukker, er blijkt een show bij de ijsberg te horen. We krijgen alles mee vanaf ons tafeltje en na twee rum-cola's en mojito's gaan we terug naar de camper. We maken de laatste restjes salade en soep op en halen alvast de kasten leeg, wat kan weg en wat niet. We zetten alles wat weg kan bij elkaar. Onze eigen spullen en kleding stoppen we alvast in de koffers en we gaan lekker even buiten zitten nu het donker en minder warm is.

Morgen alleen nog aftanken en dan zijn we klaar.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.