Dag 7 theeplantages en wandelingen

Maleisië, Cameron Highlands

Nadat we aangekleed zijn gaan we naar de ontbijtzaal en we kunnen onze ogen niet geloven. Er is een heel warm buffet en voor de Westers toeristen hebben ze het geijkte brood met jam en cereals. Maar als we zien wat de Aziatische gasten allemaal op hun borden schuiven, het is ongelooflijk. Ze scheppen maar op en op, de tafels staan overvol en als ze klaar zijn blijft meer als de helft staan. Het lijken wel Russen 😮 en of er net een hongerwinter is geweest.

Wij doen het beschaafder en pakken alleen wat we nodig hebben en als het niet genoeg is lopen we nog een keertje. Maar na wat toast en eieren hebben we genoeg. De nasi en bami laten we staan, alleen wat fruit en yoghurt als tweede ronde omdat het lekker fris is en dan gaan we op pad.

We rijden eerst naar de BOH (Best of Highlands) theeplantage bij Pahang. Daar kijken we op eigen gelegenheid rond, we bezoeken de voormalige fabriek en nemen tot slot natuurlijk een vers kopje thee bij het restaurant. Danny is niet onder de indruk, hij heeft het liefst gewone thee van Pickwick. Ik kies een soort die ik nog niet ken en we gaan op het terras zitten met een stukje gebak erbij. Het is inmiddels lunchtijd 😉.

We rijden weer weg en gaan op bezoek bij het andere deel van deze BOH plantage het thee paleis dat ligt weer de andere kant uit voorbij Brinchang. Onderweg maken we nog wat stops bij o.a. de Robinsons Falls en Mossy Forrest. Vandaar rijden we naar één van de hoogste punten in de omgeving en hebben we mooi uitzicht vanaf een uitzichttoren. De trail (hier jungle walk) genoemd naar Robinsons Falls lopen we niet helemaal af, omdat we halverwege mensen tegen komen die erg geschrokken zijn van een grote slang op het pad en ze raden ons af om verder te lopen. Ik hou helemaal niet van slangen maar wordt toch een beetje nieuwsgierig, hoe groot zo'n grote slang nou helemaal is, maar Danny geeft aan dat we omkeren. In de bushbush wil je geen slangenbeet oplopen er is in de verste verte niemand om te helpen en wij weten niet hoe gevaarlijk de slang is.

Iets of wat met tegenzin lopen we daarom terug. Vandaag een afwisselende dag geweest en we gaan weer terug naar het hotel. Ook vanavond eten we weer in het dorpje op loopafstand van het hotel bij een klein eettentje. Wel fijn dat je hier gewoon overal kan eten in tegenstelling tot bijvoorbeeld Indonesië waar ze dat eerder afraden i.v.m. de hygiëne en de gevoelige buikjes van ons Europeanen.

Ook vandaag liggen we weer op tijd in bed.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.