Weer thuis.

Italië, Milan

Beste volgers, ik ben inmiddels weer thuis, al ging dat niet zonder slag of stoot. Zoals ik in mijn laatste verslag aangaf had ik ticket voor treinreis naar Zürich met vertrek om 5.09 uur. Dat is best vroeg al ligt camping op 5 min fietsen van het station. 4 uur opgestaan en een andere tent was inmiddels ook wakker, 2 wandelaars die schijnbaar zelfde trein moesten halen. Alles ingepakt en op pad. Vreemd hoeveel mensen je op dat moment al tegenkomt op straat, ook sommige zwervers die liggen te slapen.
Trein op tijd aanwezig en rustig kunnen instappen. Vervolgens treinreis naar Milaan goed verlopen.
Daar al drukte van belang en op zoek naar perron voor verder vertrek Zürich. Dat komt pas kort van tevoren op de borden. Wanneer dat duidelijk is daarnaar toe en blijken meer fietsers aanwezig en in trein maar plek voor 4 fietsen. Er Ontstaat commotie en conducteur erbij. Hele discussie in Italiaans met 2 dames die schijnbaar geen fiets gereserveerd hebben. Uiteindelijk moeten die de trein verlaten en kan ik verder. Volgende probleem met de trein. Duurt nogal en na 25 is probleem opgelost en kunnen we met ruim halfuur vertraging vertrekken. Maar ja zo gaat dat, wet van Murphy, aantal stations verder mededeling in Italiaans dat trein niet verder gaat omdat er teveel vertraging is. Wat dan, ruim uur wachten op volgende trein naar Zürich. En ja hoor, voor die trein heb ik, net als de andere fietsers waaronder Bas uit Enschede, geen reservering voor die trein voor de fiets. Dit keer dame als conducteur maakt weer bezwaar maar onze argumenten dat het niet ons probleem is hebben toch invloed en we mogen door als tassen en alles eraf is. Op deze manier arriveren we in Zürich. Tussendoor had ik als vervolg reis gepland door een reservering bij Flixbus naar Osnabrück met fiets. Vertrek om 18.45. Uiteindelijk heeft ook Bas diezelfde busreis geboekt want die wil ook verder. Hij had na bijna 2 weken fietsen via Balkan, Griekenland en zuid Italië ook besloten naar huis te gaan. Deze reis met de bus gaat eindelijk prima, fietsen hangen achter aan de bus, we hebben prima zitplek met veel beenruimte en chauffeurs hebben tempo erin. Veel tussenstops, in Stuttgart overstap op andere bus en even wachttijd. Die besteden Bas en ik met bezoek aan de grote M, Mc Donalds. Door mijn probleem was met pinpas en creditcard was mijn budget, lees portemonnee bijna leeg. Bas heeft dat prima opgelost door te betalen en ik kon gelukkig nog geld aan hem overmaken. Vannacht heb ik weinig kunnen slapen, veel stops, geluiden en soms schommelende bus. Komen om 10 uur aan in Osnabrück waar ik opgehaald wordt door Patrick en Wendelien. Ook Bas nemen we mee tot Enschede zodat hij dat stuk niet hoeft te fietsen, toch even weer wat terugdoen voor zijn hulp.
Zodoende wordt het rond 12.45 uur dat ik weer thuis arriveer.
Opgelucht dag het tot goed einde is gekomen, toch nog steeds beetje teleurgesteld dat ik het niet heb kunnen afmaken. Maar besef is er ook dat het geen must was om hele tocht in 1 keer te voltooien. Het wordt niet voor niets de zwaarste fietstocht ter wereld genoemd. Mooi is die zeker, heb heel veel schitterende dingen gezien en meegemaakt. En ben tot 3 kwart van de route gekomen. Nog 1 kwart te gaan en dat moet ook zeker nog keer gaan lukken. Wanneer ga ik nog bekijken. Maar het is net zoals Bas vanmorgen nog zei: op dit moment had ik er genoeg van en stopte bij Pisa in Italië, maar over 3 dagen denk ik misschien al wel: ik heb weer zin om op te stappen. Het blijft een fietsvirus en als je daaraan verslaafd bent kom je er moeilijk vanaf.
Op dit moment stopt dus de uitdaging, heb ik die onderschat? Of misschien mezelf overschat? Maakt niet uit, vervolg zal er komen, op tijd juiste besluit nemen is ook belangrijk en ik voel dat ik dat gedaan heb.
Nu weer uitrusten en op niveau komen, ben wel 7 kilo afgevallen.
Als laatste wil ik iedereen bedanken voor de ondersteunende reacties, zeker ook de medefietsers die ik ontmoet zoals Thijs, Edwin en Bas voor hun hulp !!
Een vervolg zal komen, hoe en wanneer dat weet ik nu nog niet.

Statistiek: cols inmiddels gehaald 78, aantal km volgens boekje 2935 km, hoogtemeters 46351 m.
Thijs en Edwin nog succes in laatste stukje en iedereen tot de volgende keer.

Geschreven door

Al 12 reacties bij dit reisverslag

Mooi spannend verhaal je hebt wel een vakantie gehad die nog lang in je herinnering zal blijven . Bedankt voor deze mooie verslagen .

Jan 2023-06-25 23:27:12

Welkom thuis, respect voor wat je hebt gedaan!

Ria 2023-06-26 07:09:46

Wij sluiten ons helemaal bij Ria aan, kom nu maar eerst goed tot rust, groetjes van ons

Henk en Mariët 2023-06-26 09:08:09

Bedankt dat we vanuit Heeten mochten meegenieten van jou fietstocht. Respect voor zo’n onderneming. En als het weer gaat “kriebelen “ horen we het graag.

Jan en Ria 2023-06-26 09:09:38

be dankt voor de verhalen en foto s kom eerst maar weer op kracht en ga dan maar weer denken dus welkom thuis groetjes.

diny 2023-06-26 09:29:51

Geweldig gedaan Willie!! De Mont Ventoux even gedaan en verder onwijs veel hoogtemeters!! Dat laatste stukje fiets je gewoon nog een keer en dat lees ik weer graag. Ik kwam vorig jaar in Amerika een jongeman tegen die fietste van oost naar west….. een idee??? Ik heb weer genoten van de verhalen en tot snel. Groet Fritzel

Frits 2023-06-26 09:50:00

Bewondering Willy. En bedankt voor je mooie verhalen en prachtige foto's. Nu eerst rusten...en dan maar is weer wat bedenken..groetjes Willemien

Willemien 2023-06-26 10:18:48

Je hebt een topprestatie verricht. Wij als thuisfront zijn blij dat je deze beslissing hebt genomen en niet tot het laatste bent gegaan omdat je deze tocht af wou maken. De rest komt vast wel een keertje. Nu eerst weer op krachten komen en nagenieten van deze tocht. We zullen je verhalen zeker weer missen. De rest van de foto's gaan we zeker een keer bekijken. Groetjes.

Ria. 2023-06-26 12:59:15

Het was weer mooi om jou zo te volgen. De mooie foto's en de dag verslagen.

Helma 2023-06-26 17:47:41

Respect hoor voor wat je hebt bereikt! En je hebt nog alle tijd om deze reis een x af te maken. Op naar de volgende..

Wilfried 2023-06-26 19:18:42

Welkom terug!

Anne 2023-06-26 23:00:56

Fijn dat je weer veilig thuis bent. Nu eerst maar tot rust en op krachten komen!

Marion 2023-06-30 00:25:02
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.