Korte etappe van Tsjotta naar Nesna.

Noorwegen, Nesna

Vandaag heb ik een korte etappe gepland, is tenslotte vrijdag en dus weekend, op tijd thuis. Reden is weliswaar dat volgende camping of overnachting over 75 km is en daar nog paar flinke bulten tussen zitten. Vanmorgen dus rustig aangedaan en op gemak alles ingepakt. Rond 9 uur vertrokken en het parcours was redelijk vlak. Wel mooie uitzichten op de rotsen waar ik omheen moest. Het zijn er eigenlijk en aantal op rij en daarom noemen ze deze : De zeven zusters. Prachtig om te zien met nog sneeuw aan alle kanten, top beetje in de mist. Na een 40 km moest er een hoge brug beklommen worden, de Helgalandbrug. Er stond vooraan bordje dat windsnelheid maar 1 was, dus heel weinig. Maar goed ook. En er was geen fietspad dus auto' s moesten ook passeren. Gelukkig waren dat er niet veel. Daarna nog 15 km tot de boot waar ik uurtje moest wachten. Aan de overkant was dan ook meteen de camping, deze ziet er prima uit met keuken die lijkt op een woonkamer. Hier kom ik de avond wel door. Heb dan ook maar paar blikjes bier gehaald om weekend te vieren. Straks even puzzelen hoever ik morgen zou kunnen komen.
Het weer viel mee al zag het er soms wel dreigend uit. Beetje miezeren paar keer en nu aan eind van de middag wordt het iets lichter. Misschien straks nog de zon.
Totaal vanaf Bergen is nu ongeveer 1350 dus tot Noordkaap nog 1150 te gaan. Zou moeten lukken voor de 21e maar morgen en zondag is het aardig puzzelen ivm overtochten en ferry s die weinig varen in weekend. We zullen het zien.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Mooi verslag en prachtige foto's bijna jaloers op wat jij allemaal ziet. Maar respect al die kilometers.🚴‍♂️🚴‍♂️🚴‍♂️

Willemien 2018-06-08 19:46:55
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.