3x is scheepsrecht πŸ§πŸ§πŸ§πŸ§πŸ§πŸ§πŸ§πŸ™ƒ

Verenigd Koninkrijk, Northumberland

Ja, je moet nooit te snel opgeven. In routeboekje stond al aangegeven dat vanuit Seahouses ook tochten met bootjes gemaakt worden naar de Farne Islands die hier vlak voor de kust liggen. Daar zitten ook vogelkolonies waaronder PUFFINS. En omdat ik toch ruim in de tijd zit laat ik deze kans niet voorbij gaan. Ticket geboekt en vanmorgen om 9.30 vertrekken. Overigens goed geslapen vannacht en het weer wordt hier ook wat beter. Gisteren al wat meer zon, gisteravond nog wel een regenbui en vanochtend licht bewolkt. Temperatuur is enigste wat tegen blijft vallen, komt bijna niet aan de 15 gr.
Ok, vanmorgen dus naar haventje en verschillende maatschappijen maken de tochten. Maar als je ticket hebt met wandeling op een eiland, moet je ook nog, ik zeg maar, landingsrechten betalen. £ 12,60 zelfs. Had ik hier wel voor over. De tocht erheen verliep goed, al moet je wel beetje zeebenen hebben, want bootje ging aardig op en neer.
Dicht bij eiland gekomen kun je de vogelpoep al ruiken en rotsen zijn ook aardig wit. En zijn er vogels??? Ja, duizenden, nee wel tienduizenden. En ook Puffins. Overal zitten ze en het vliegt af en aan op het eiland. Sommige zitten nog te broeden, andere hebben kuikens. Alleen de Puffins nestelen in holen en daar mocht je niet dichtbij komen.
Wel zie je de ouders uit zee komen vliegen met kleine visjes in de snavel en ze vliegen zo de holen in. Weten ze zonder twijfel te vinden.
Bijzonder fascinerend om te zien. Ook nog met bootje vlak langs eilandjes gevaren waar je grijze zeehonden ziet liggen. Heel mooie ochtend gehad, tocht duurde zo'n 3 uur.
En vanmiddag heb ik maar rondrit gemaakt hier in omgeving. Al liep die wel iets uit de hand. Ik had GPS een route laten maken en die stuurde me paar keer mountainbike paden op en wandelpaden. Even is leuk maar als je bijna geen pad meer ziet door hoge gras dan schiet dat niet op. Dus zelf maar beetje route uitgedacht die iets langer werd dan gedacht. Maar geeft niet, benen moeten in beweging blijvenπŸ˜‚
Nou, op deze mooie dag toch ook nog 85 km op de teller. Sta nog weer op zelfde camping, was geen enkel probleem. Morgen weer verder richting Alnwick. Moet daar nog een camping in de buurt zoeken.

Geschreven door

Al 8 reacties bij dit reisverslag

Prachtig!

Willemien 2022-06-03 21:17:30

Wat een mooi vogeleiland. En weer schitterende foto's. Geniet nog van de laatste dagen.

Cisca 2022-06-03 21:31:17

anton zegt wat mooi en veel.

diny en anton 2022-06-03 21:54:50

Geweldig !!

Wilma 2022-06-03 22:08:57

Geniet Willy van je laatste dagen van je fietstocht

Andre Kruiper 2022-06-03 23:25:46

πŸ‘

Jan 2022-06-04 08:17:42

Mooi om te zien Willy. Geniet er nog even van.

Herman en JosΓ© 2022-06-04 10:52:35

Eindelijk werd je vraag beantwoord. Mooie foto’s van de prachtige vogels. Geniet nog even van de laatste dagen van je vakantie.

Peter en Gea 2022-06-05 22:24:24
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.