Isle of Skye opens de sky

Verenigd Koninkrijk, Maillag

Denk dat bovenstaande wel een aardige titel is. Vanmorgen wakker rond 7 uur en buiten is de zon nog niet te zien. Aardig bewolkt maar wel droog. Goed geslapen overigens. Alles eerst ingepakt en daarna ontbijt ( boterhammen en halve liter yochurt met een banaan. Dat moet eerst voldoende zijn. Daarna op weg naar Mallaig rond 8.15 uur. Is ruim 10 km en via mooie weg langs de kust. Maillaig is vissershaventje en van hier vertrekken paar ferries. Ik moet naar Armadale en er komt net een versie binnen varen. Ticket gekocht en verder gelopen maar dan blijkt dit andere ferrie te zijn. Ik moet wachten tot half 12. Ja, dan maar even verder kijken en de voorraad weer aanvullen. Ook even langs bakker voor paar lekkere broodjes. Verder is daar weinig te beleven. Rond 12 uur kan ik eindelijk over en 3 kwartier verder ben ik op Skye. En warempel: hier opent de lucht zich en is de zon zichtbaar. Nog wel beetje fris maar ook verder hele dag droog. Eerste 25 km vind ik niet veel aan. Grote weg, behoorlijk druk en kaal, beetje dor landschap. Enigste voordeel vrij vlak en wind achter dus kan aardig doortrappen. Daarna ga ik meer linksaf en wordt omgeving aardiger, groener en meer heuvelachtig met soms behoorlijke bergjes (Je kan het vergelijken met Noorwegen). Ik probeer in Sligachan een plek te krijgen op Camping maar daarvoor nog wel lange klim van denk ik 1,5 km voor de boeg. Ook dat lukt natuurlijk en daarna lekkere afdaling. Helaas: bij camping bord met daarop: wegens Covid 19 gesloten😢
Ja, volgende is heel stuk verder dus hotel proberen: helaas volgeboekt. Volgende plaats zou Portree zijn zegt de dame die nog wel even meekijkt op Booking.com. ja dat dan maar doen, zou 8 mile verder zijn. Is een B&B en die gereserveerd. In Portree kijken naar adres en blijkt het heel stuk daarbuiten te zijn. Maar wel gevonden en hartelijk ontvangen door mevrouw. Ze zijn net paar weken open en alles is nog nieuw. Ik voel met net een gast uit programma Bed en Breakfast😀. Alles uitproberen en kijken of er nog gebreken zijn. Heb ik trouwens al wel paar ontdekt. Maar prima douche en mooie ruimte om te verblijven. Warm eten schiet dr nu weer bij in maar ik heb nog broodjes en morgenvroeg weer uitgebreid ontbijt.
Op de teller vandaag 90 km.
P.s. Dennis: afslag Talisker Distillery wel gezien maar 9 mile omfietsen aan eind van de dag was me teveel. Mijn kans komt hoop ik nog wel.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Het zit je ook niet mee hè met die campings. Maar goed een B&B is ook wel lekker. Veel succes weer morgen.

Peter en Gea 2022-05-14 22:25:46

Ben benieuwd of de B en B het geld waard was wat ze vroeg? Benieuwd wat het vandaag wordt. Fiets ze en geniet ervan.

Betsie 2022-05-15 11:08:27

👍

Jan Oosterlaar 2022-05-15 22:19:24
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.