Schotland welcomes you !

Verenigd Koninkrijk, Dumfries and Galloway

Vannacht best goed geslapen al was het wel behoorlijk fris in de tent. Gisteravond nog wandeling gemaakt naar Hadrian's Wall die hier achter loopt. Dit is een verdedigingsmuur uit de tijd van de Romeinen die hier alles veroverden. Loopt van Newcastle naar de andere kant bij Bowness. Nu veel wandelaars die dit traject lopen.
Om 7 uur opgestaan en wat ontbijt naar binnen gewerkt. Daarna tent en alles inpakken en rond 8.30 uur op de fiets. Weer was goed, koud en bewolkt aardig windje tegen maar wel droog! Kon meteen weer aan de bak want vlak is het hier nergens het gaat op en neer met soms wel klimmetjes van 15% (gelukkig ook af en toe naar beneden even uitrusten). Hier wonen met name schapenboeren die allemaal vrij druk zijn lijkt het wel. Net na de middag kwam ik in Longtown en daar maar lunch genomen en wat inkopen gedaan bij de Spar. Vlak daarna kwam ik bij de Schotse grens in Gretna. Hier zag je ook de zee weer en daarmee werd het ook wat vlakker en dat trapt toch makkelijker.Via Annan naar Caerlaverock Castle waar camping zou zijn. Helaas niet, alleen campers. Eerst volgende blijkt nog stuk verder dus maar hotelletje gepakt. Wild kamperen had ik nog niet veel zin in hier. Kan ik meteen alles weer opladen en de was doen😏. En niet onbelangrijk: restaurant erbij dus eten en drinken zit ook wel goed!
Wat me in 2 dagen fietsen al opviel: Engelsen rijden best hard, maar bij passeren houden ze goed rekening met fietsers. Andere dieren hebben minder geluk: heb al 3 dode dassen, 2 fazanten en een reebok langs de kant zien liggen. Als dat zo doorgaat zijn dassen hier binnenkort ook zeldzaam!
Vandaag 102 km op de teller. Morgen schijnt er regen te komen, zien we dan ook wel weer.

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Mooie foto’s weer. Hoop dat de regen je een beetje bespaard blijft de komende dagen. En binnenkort Haggis en black pudding eten natuurlijk😊. Veel plezier weer morgen.

Peter en Gea 2022-05-05 21:01:38

anton zegt ziet er mooi uit en die laatste foto daar heb ik wel paar dagen genoeg aan groetjes van hier.

diny en anton 2022-05-05 21:22:02

👍

Jan Oosterlaar 2022-05-06 06:36:42

Beste Willy, Dank je wel dat we jou mogen volgen en een eind meereizen. Twee jaar geleden heb ik ook Schotland aangedaan met de fiets. En net op deze plek, waar " Schotland welcomes you" staat, ben ik ook gepasseerd en heb ik dan een klein filmpje gemaakt. Mooie herrinering en leuk weerzien van deze plek. Net over de grens heb ik dan een kilt gekocht. Ik ben benieuwd naar de volgende. Hou het droog, en zeker warm. Vele groetjes, Peter.

Peter De Wolf 2022-05-06 20:52:21

👍

Jan Oosterlaar 2022-05-07 07:54:39
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.