Over de Rechsenpas Italië in. (dag 14)

Italië, Prato Allo Stelvio

Vandaag dan weer een echte bergetappe waarbij we tot ruim 1500 m hoogte moeten zien te komen. Overnachting was weer prima en ontbijt weer uitgebreid. Zelfs voor onderweg kon ik wat meenemen. Eenmaal op de fiets was eerste dat opviel de wind. Deze was erg aanwezig en moest ik meteen tegenin en ook rest van de dag voelde je dat goed. Eerste deel ging nog redelijk, net als gisteren beetje op en af. Daarna heel klein stukje door Zwitserland over grotere autoweg 5 tot 6 % omhoog, ongeveeer 1,5 km tot aan Martina. Daar linksaf en begon de echte klim. De eerste bocht had nr 11 en dat tellen ze terug naar 0 bovenop. 6 km en 7% stijging. Juiste ritme vinden en dan maar doorzetten. Enkele Duitse jongeren kwamen voorbij, mooi laten gaan en eigen tempo. Het leken wel 11 Caubergjes achterelkaar. Maar zonder te stoppen de Norbertshöhe bereikt op 1405 meter in 40 minuten. Daar eerst maar even uitrusten en paar foto's maken. Voor eerst kwam ik ook Nederlanders tegen die met de OAD bus waren, ja die reist nog steeds! Vervolgens daal je eerst af naar Nauders om vandaaruit weer naar hoogste punt te gaan op de Rechsenpas. Weer ruim 7 km met dit keer 2 tot 3 % stijging en volle wind op kop. Was haast zwaarder dan eerdere stuk waar de wind weinig aanwezig was. Maar ook dit gehaald en kom je bij de Rechsensee, deze is volgens info in boekje in 1950 aangelegd door bouwen van een stuwdam. Een kerktoren staat nog steeds met spits bovenwater. Daarna wordt het makkelijker en passeren we verschilende kleine plaatsjes als Glurns en Burgeis en Mals. Laatste deel gaat vlak langs de Adige tot in Prad of Prato. Alles is hier 2 talig, net of je in Friesland bent. Hier ligt start van beklimming over de Stelvio, zeg maar de Alpe d Huez van Italië. 24 km, 49 bochten en top op 2757 m. Ik had nog in gedachten deze op een rustdag te beklimmen zonder bagage, maar helaas is deze nog gesloten wegens sneeuw op de top. Bovendien wordt morgen weer slecht weer verwacht en ga ik maar door naar Merano, 50 km verder. Hier in Prad is verder weinig te beleven.
Vandaag stijging 1747 m en dalen 1478 in 63 km. Totaal staat de teller nu op 1317 km.
Op moment dat ik dit verslag schrijf betrekt de lucht al, dus morgen ??????

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Pfff dat is buffelen zeg. Knap man...neem vanavond maar een pintje. En heel veel succes morgen. Ook hier is het weer niet wat je mag verwachten eind mei, groeten uit een druilend Heeten.

Willemien 2016-05-22 20:32:53

Hé Willy wat ga je als een speer zeg! Respect hoor. Ik schat dat er leeftijdsgenoten van je in de OAD bus zaten? hahaha Goed bezig!

Rob 2016-05-23 09:20:16

Ga zo door Willy het klinkt allemaal hartstikke leuk. success verder.

Leon 2016-05-23 13:50:19
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.