Blub, blub, blub, ..........

Bosnië en Herzegovina, Sanski Most municipality

Ik voelde me vandaag als een vis in het water🐡🐡. Toen ik wakker werd hoorde ik al dat het regende en ook nog behoorlijk ook. Ja soms heb je van die dagen. Eerst maar ontbijten en zoals bijna overal hebben ze daarvoor alleen omelet, dit keer maar met spek. Krijg je altijd wel schaal brood bij. Smaakte best goed en moet ik eerste uren wel mee verder kunnen. Fiets binnen bepakt, regenjas aan en gaan met die banaan. Binnen kortste keren heb je voeten al zeiknat maar daar voel je verder toch weinig van. Eerste deel was nog licht heuvelachtig net meer als in Limburg. Na 25 km kwam de afdaling van de hoogvlakte en dat was best lastig in de volle regen en merkte dat de remblokjes ook bijna aan vervanging toe zijn. Gelukkig heelhuids beneden gekomen. Op gegeven moment ging de route rechtsaf naar bekende watervallen en moest je daarna terug naar hier. ik ben meteen links gegaan want had inmiddels genoeg water zien vallen. Het regende nog steeds behoorlijk, schijnbaar nog hemelwater genoeg daarboven. Bedoeling was vandaag te komen tot Kljuç, maar daarvoor zat er nog wel weer klim in van kleine 6%. Klimmen gaat eigenlijk steeds beter. Daarna weer lange afdaling en was ik al rond kwart voor 3 bij Kljuç. Nog beetje vroeg om te stoppen want het begon ook wat droger te worden. Verder dus maar, zou wel zien hoever ik kwam. Gelukkig ging het nog wel steeds beetje omlaag, heel eind via onverharde weg langs de Sana rivier. Hier best wel weer leuke omgeving, je zag kilometers lang helemaal niemand. Maar jawel, op gegeven moment weer wat bebouwing, alhoewel wat er van over was. Rond 17 uur kwam ik in Sanski Most waar hotel moest zijn. Gevraagd aan jongen op fiets en die wist wel iets. Zou me wel even brengen. Zit nu in Stari hotel, lijkt wel goed alleen dat eerste verfrissende biertje? Helaas dat schenken we niet want het is Ramadan😡 Eten kon ik gelukkig wel bestellen. Zo maar eens kijken of er nog een winkel open is en daar wat halen.
Ondanks het zeiknatte begin toch aardig opgeschoten vandaag, ongeveer 130 km. Ook morgen schijnt redelijk vlak te zijn en van mij mag de zon dan schijnen☀️.

Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

Jammer voor je maar hier is het 28 graden en morgen zou het 30 graden worden ik wil het direct wel naar je toe sturen. Ik ben tevreden met heel veel minder zon

Betsie 2019-06-01 19:57:32

Jammer van de regen. Hopen dat het weer morgen beter is. Hier is het heel zonnig en warm. Morgen nog warmer. Succes maar weer en remblokjes vervangen voor het te laat is.

Ria 2019-06-01 19:57:42

Je treft het niet zeg, met al die regen. Zijn de vooruitzichten wel een beetje goed? Ondanks de regen leg je wel mooie afstanden af. Kom je dan niet te vroeg thuis.😄 Nog veel plezier ondanks de regen.

Peter 2019-06-01 20:14:02

Na regen komt.....

André Kruiper 2019-06-01 20:14:36

@André: eh ....nog meer regen?

Mariska 2019-06-01 20:20:43

Hie van daag 30 graden hopelijk morgen beter veel succes verder groetjes van Jeyson.

Diny 2019-06-01 21:28:33

Knap met zulk weer en dan toch 130 km buffel en. Hier is het supermooi. Bedankt voor je mooie verslag en morgen weer succes!

Willemien 2019-06-01 21:56:17
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.