De prachtige omgeving van Le Puy en Velay

Frankrijk, Salettes

Het was vandaag weer opnieuw een prachtige dag om volop van te genieten, ondanks dat het soms even weer behoorlijk zweten was. Gistermiddag was het nog even aardig zoeken om locatie voor vanavond te vinden. Route gaat beetje over hoogvlakte met weinig mogelijkheden. Maar via internet kun je vaak nog verrassende B&B's ontdekken. Weer was goed, paar lichte wolken en we hadden eerst afdaling voor de boeg naar Le Puy en Velay, stadje met 2 vreemde rotsen in centrum, waar ze natuurlijk ook iets opgebouwd hebben. Schijnt hier vroeger vulkaanachtig geweest te zijn. Had de tijd dus stadje beetje verkend, hoewel dat niet makkelijk is met fiets aan hand. Er was een marktje en daar een brood en kaas gekocht. Na Le Puy ging het eerst via mooi fietspad richting Solignac waarbij ik ook door aantal fietstunnels kwam. Langste was ruim 1 km en binnen had je haast jas nodig. Daarna was het geregeld dalen en klimmen, maar bovenal genieten van de omgeving. Eigenlijk was het net alsof je in luchtballon zat en onder je de akkers, bossen en dorpjes voorbij ziet gaan. Enigste verschil was dat ikzelf voor de voortbeweging moest zorgen. In de middag verdwenen de wolken en ging temperatuur richting de 28 graden denk ik. Ik zit hier nu in een prachtig Chambre d'Hotes zoals ze hier een B&B noemen, gastvrij ontvangen met biertje en ze hebben straks ook wat te eten. Wordt weer verrasssing!
Afstand vandaag een 60 km dus ook bijna rustdag. Morgen iets verder naar Les Vans en dan bereiken we ook hoogste punt van de route.
ik heb maar weer paar foto's toegevoegd, had er vele meer kunnen maken.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Prachtig!

Michiel 2017-06-10 18:53:22

Je bent al een mooi endje op weg Willy :)

Eric Bootsveld 2017-06-10 23:23:37

Prachtig om te lezen. Super mooie foto's

André Kruiper 2017-06-11 12:34:38
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.