Dag van de Côte-jes

Frankrijk, La chaise-dieu

Beetje later dan afgelopen dagen maar dan toch mijn verslag. Eerst nog even over gisteravond. Op 2 min. Lopen was snackbar en daar gaan eten. Kwam er ook ander Nederlands stel die me aanspraken en vroegen of ik bij hen kwam zitten. Stonden op zelfde camping. Naam al weer vergeten maar kwamen uit Alkmaar en fietsen naar Barcelona. Leuke ervaringen uitgewisseld. Vanmorgen bij tegelijk met hen vertrokken. Vandaag geen cols op programma maar wel aantal Côte's. Was maar goed dat ik gisteren gestopt ben want die eerste was nogal pittig. Daarna kwam ik in La Chaise-Dieu waar grote rommelmarkt gaande was. Hele centrum stond vol dus stadje ook niet ingegaan. Was daar 6 jaar geleden ook al geweest. In Brioude koffie kunnen drinken met een cola-tje. Verder was er vandaag ook heel weinig te vinden in de dorpjes. Tot later nog keer een grote kaaswinkel die open was. Daar maar pak melk en droge worst gekocht. Koude melk smaakt ook best lekker en worst voor vanavond. Na de 5e Côte tijd voor camping opzoeken, zouden er 2 dicht bij elkaar liggen. Eerste bleek heel stuk van de route af te liggen dus maar verder, gelukkig wel meeste afdalen. Daar ook snelheidsrecord weer verbeterd tijdens deze tocht: 58 km! Bij aankomst op Camping in Neussargues was receptie dicht. Maar gebeld en ik mocht gewoon plek uitzoeken. Sta nu vlak aan riviertje. Jammer dat hier verder niks te krijgen is en ook in dorpje is alles dicht. Biertje hou ik dus tegoed, de worst komt goed uit! Morgenvroeg meteen maar weer mijn voorraad aanvullen.
Op te teller vandaag 114 km, 5 Côte's gehad en ruim 1730 hoogtemeters. Morgen volgen er weer cols.

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Hoi Willie, alles goed met je? Ontzettend leuk om je zo te volgen, super, we wensen je nog een hele fijne tijd in Frankrijk, we blijven je graag volgen. Groetjes Henk en Mariêt.

Mariët Hendriks 2023-05-29 21:38:53

Brrr 58 km. Jij durft! Succes!

Willemien 2023-05-29 21:41:48

De laatste sneeuw?

Peter 2023-05-29 23:57:40

👍

Jan 2023-05-30 05:43:39

Je hebt alweer een week op de fiets erop zitten, lekker bezig zo.

Edwin 2023-05-30 06:57:09

Hopen dat je vandaag meer geluk hebt om wat te eten naar binnen te krijgen. Als je zo moet klimmen ben je wel wat nodig. Succes 🤗

Ria. 2023-05-30 19:21:50
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.