Sevilla

Spanje, Seville

In Sevilla waren we omstreeks deze tijd een jaar geleden ook, een maandje eerder om precies te zijn (https://www.pindat.com/reis/dagboek/nico-plat/36469/2021-11-26/2021-12-04/sevilla). Toen al liet de stad een bijzonder positieve indruk bij me achter, en dat is nu weer het geval. In de ochtend is het er nu herfstachtig, wat mistig, maar de temperatuur is prima. Op straat heerst een prettige buzz, het is op sommige plekken druk maar nergens té druk, er zijn veel jonge mensen, en je kunt ergens ook wel merken dat de kerst er aan komt. Het voelt fijn allemaal. Bij de officiële verkooppunten van “El Gordo” (https://www.elgordo.com/indexen.asp ) staan flinke rijen mensen die op het laatste moment een lot willen aanschaffen voor deze immens populaire kerstloterij (trekking op 22 december). Ik liep al sinds het begin van onze trip met het idee in mijn hoofd om ook een lot te kopen, maar het is er niet van gekomen.

We verblijven in hotel “Meliá Sevilla” (https://www.melia.com/en/hotels/spain/seville/melia-sevilla ) en dat is gewoon een enorm prettig hotel: comfortabele (stille) kamers waar is nagedacht over de inrichting, goede bedden, uitgebreid ontbijt (waar je zelf de honing uit de honingraten mag schrapen), bijbehorende faciliteiten (spa: altijd fijn, deze keer wel een beetje lijkend op een parenclub qua uitstraling). Prima locatie nabij het "Plaza de España" (https://www.visitasevilla.es/en/history/plaza-de-espana ). En een prachtige lobby (ook al weer zo'n vreemde afwijking van me, dat ik daar zo van hou). Behoort tot de Meliá-keten (no surprise) waar we al eerder gebruik van maakten, onder andere in Bilbao (https://www.pindat.com/pindata/user/nico-plat/2021-09-14) en op Tenerife (https://www.pindat.com/pindata/user/nico-plat/2019-12-18). Fijne hotels, ik kan ze aanbevelen.

Op onze vorige trip bezochten we ook al het CAAC (Centro Andaluz de Arte Contemporáneo; http://www.caac.es/english/frame.htm ), zie
https://www.pindat.com/pindata/user/nico-plat/2021-11-27. Fantastisch museum op een prachtige, rustige, locatie, fijne wandeling er heen, en ook deze keer stelde het niet teleur. Naast werk van coryfeeën als Louise Bourgeois (hadden ze vorig jaar ook al werk van) en Berlinde De Bruyckere, was er ook veel te zien van Spaanse kunstenaars, soms wat minder maar vaak toch wel erg goed. Kortom, het bezoek was een heerlijke ervaring in alle opzichten, en dit museum is een absolute must als je Sevilla bezoekt. Serieus.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Wat heerlijk allemaal,we genieten zo van je verhalen.Echt fijn.x

Els 2022-12-23 19:01:29
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.