Hotel Koener

Luxemburg, Clervaux

Hoewel Clervaux in Luxemburg goed met de trein te bereiken is, gaan wij tóch met de auto. Scheelt een kleine twee uur reistijd en je bent wat flexibeler. Het zal nog wel goedkoper zijn ook. We gaan de komende vijf dagen de Eisleck Trail (http://www.trekkings.be/escapardenne.htm ) lopen, en om het onszelf gemakkelijk te maken hebben we een “pakketreis” geboekt bij Topo-Aktief (https://www.topo-aktief.nl/ ). All inclusief, zeg maar, met uitzondering van de drankjes. Met Topo-Aktief hebben we al eens eerder een reis gemaakt naar La Palma, in 2016, voordat ik met het Pindat-reisblog begon.

De trip van ongeveer 330 km. met de auto verloopt vlot. Onderweg een patatje bij een tankstation, heerlijk. Rond 15:30 uur komen we in Clervaux aan, en we parkeren de auto op een openbare parkeerplaats. Beetje benieuwd hoe dat zal gaan als ik hem daar de hele week laat staan. Maar omdat ik me voorgenomen heb me over dit soort zaken minder druk te maken ga ik het gewoon maar zo laten en er verder niet aan denken. Poging tot, althans.

We verblijven in Hotel Koener (https://koener.excellence-hotels.com/ ). Onze kamer ziet er in het echt wel wat slechter uit dan op de foto’s op de website, de badkamer is merkwaardig warm en het stinkt er, maar aan de andere kant heb ik nog nooit een hotelkamer gehad met een privé Turks stoombad. Niet geprobeerd trouwens, ik kon simpelweg niet achterhalen hoe ik het bad aan moest krijgen. En het is ook niet heel erg verder want het hotel heeft een zwembad en een Spa, en die zijn prima. En zo’n hotelkamer went na een tijdje gewoon toch, ook al zijn vloerbedekking en interieur sleets. Na enige tijd wordt er buiten een soort houtvuur aangestoken en de rookgeur trekt door het openstaande raam onze kamer binnen. Gelukkig werkt de airco in de kamer goed, en ook het meisje bij de receptie is in ieder geval in alle opzichten behulpzaam en vriendelijk.

Het avondeten gebruiken we ook in het hotel (set-menu) maar is prima verder, niet heel bijzonder, en ook de bediening laat te wensen over. Maar de wijn is goed.

Het ontbijt de ochtend erna is werkelijk uitgebreid en prima. Zo zou ik het graag vaker zien!

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Nico als de wijn goed is kan je niets meer gebeuren.

els 2022-07-02 23:19:37
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.