Vancouver Art Gallery en Gastown

Canada, Vancouver, Gastown

Vandaag een bescheiden programma met allereerst een bezoek aan de Vancouver Art Gallery (http://www.vanartgallery.bc.ca/ ) en vervolgens een wandeling door de hippe wijk Gastown (https://gastown.org/ ).

In de Vancouver Art Gallery is op dit momenteel een tentoonstelling van de Canadese kunstenaar Mowry Baden (https://mowrybaden.com/ ). We krijgen een rondleiding en die is erg goed, het verduidelijkt veel over het werk. Veel draait om de verwachtingen die je hebt bij een werk en hoe je het dan uiteindelijk ervaart, voelt. Veel mag je ook aanraken of “ondergaan”. Telkens is er daarbij iets wat je verrast of niet had verwacht.

Ook de rest van de galerie is interessant en we brengen er geruime tijd door.

Daarna lopen we richting Gastown en lunchen daar ook. De wijk is wel grappig maar verder niet zo bijzonder. Als we iets verder naar het oosten lopen verandert de wijk ineens enorm. Armoede, en een groot aantal drugsverslaafden die soms in een verkrampte houding op straat liggen. In een game arcade iets verderop wordt naar onze ID’s gevraagd. Waarom? “Well, everybody comes here to smoke pod”. Aha, interessante combi.

Terug gaan we met metro en bus. Ik ben best moe, toch weer een eind gelopen al met al, en zo’n dynamische stad slurpt energie. Morgen maar weer eens wat natuur.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Zag dat je man daar al een winkel heeft geopend.hahahaha.

els overbeeke 2019-06-03 10:29:58
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.