Van San Sebastián naar Getaria

Spanje, San Sebastián

Op de eerste wandeldag vertrekken we rond 8:15 uur vanuit hotel Monte Igueldo naar Getaria, zo’n 25 kilometer verderop. Het is half bewolkt, zo nu en dan miezert het een beetje maar het wordt nooit onaangenaam nat. De temperatuur is perfect om te wandelen. En de tocht zelf is prachtig en afwisselend, veel groen, en veel mooie oceaanzichten.

Al snel komen we de eerste “peregrino’s” tegen: sommigen alleen, sommigen in een groepje, maar de meesten met zijn tweeën. Sommigen dragen rukzakken vol met gear, slapen in “alberges” in slaapzalen met de bekende bedwants (https://www.thuisarts.nl/bedwantsen/ik-heb-beet-van-bedwants ), en zijn waarschijnlijk de volle zes weken onderweg naar Santiago, en weer anderen, zoals wij, laten hun bagage vervoeren en dragen onderweg slechts een licht rugzakje met vooral voldoende water en eten daarin, en slapen in (al dan niet betere) hotels. Ieder zijn ding, denk ik dan maar.

Gedurende de eerste 10 kilometer komen we best wat mensen zo tegen: ze halen je in of wij halen hen in, vriendelijk groetend. Maar daarna waaiert het uit en kom je vrijwel niemand meer tegen.

Na zo’n drie uur lopen arriveren we in het prachtige kleine plaatsje “Orio” (https://nl.wikipedia.org/wiki/Orio ) waar we een rustpauze nemen en koffie drinken. Ik check online op de website van “Correos” hoe het met onze bagage staat (blijft altijd spannend: hebben ze onze koffer wel opgehaald, en zal’ie er wel zijn als we in het hotel aankomen?). De site vermeldt dat “Fase 1 van onze reis is afgerond” dus ik neem aan dat de koffer inmiddels in het hotel is afgeleverd.

Daarna lopen we verder naar Zarautz (https://nl.wikipedia.org/wiki/Zarautz ) waar we lunchen aan het strand. Iets minder geslaagd, beetje toeristische tent, maar goed het is lunchtijd en je hebt honger. Wel begint me op te vallen dat ze hier eigenlijk nergens kip op het menu hebben. Rund, varken, vis, dat allemaal wel, maar geen kip. Als dat zo blijft ga ik eens uitzoeken waarom dat is.

Na de lunch lopen we de laatste vier kilometer naar Getaria waar we rond 14:45 uur arriveren. We verblijven in Hotel Ixtas Gain (https://www.hotelitxasgain.com/ ), mogen zelf uitkiezen welke kamer willen (keus uit twee) en we kiezen voor de ruimste, rustigste, met een naar zo blijkt heerlijk bubbelbad. Schone kleren aan: wat wil een mens nog meer.

Aan het einde van de middag bezoeken we ook nog het Cristóbal Balenciaga museum wat zich hier bevindt (https://www.cristobalbalenciagamuseoa.com/ ). Boeiende tentoonstelling en ook een prachtig museum, qua vormgeving.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Weer een heerlijk verslag.Moet ik een kip die kant opsturen? hahaha.

els overbeeke 2021-09-09 19:26:58

Dat is misschien een goed idee maar ik kijk eerst nog even verder :-)

nico-plat 2021-09-09 21:59:40

Wat leuk om jullie zover te volgen. Heel verstandig om bij die bedwantsen uit de buurt te blijven 😂

Ank 2021-09-10 09:14:05
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.