Bologna

Nederland, Rotterdam

Tussen Bologna en Florence slingert de Via degli Dei (https://en.viadeglidei.it/ ), de Godenweg – een geliefde wandelroute van net geen honderdtwintig kilometer met Romeinse roots. Je loopt dwars door de Apennijnen, door bijna vergeten bergdorpjes, omringd door de natuur, van goddelijke plek naar goddelijke plek. De Via degli Dei dankt zijn naam namelijk aan de talloze goden die je onderweg tegenkomt, zoals de Monte Adone (vernoemd naar de Griekse god Adonis) en de Monte Venere (vernoemd naar Venus, de godin van de schoonheid). Ook wel mooi is dat we eerder al van Florence naar Assisi (https://www.pindat.com/reis/dagboek/nico-plat/15129/2018-03-31/2018-04-15/the-way-of-sint-francis), en van Assisi naar Rome liepen (https://www.pindat.com/reis/dagboek/nico-plat/22691/2019-04-10/2019-04-24/the-way-of-sint-francis-deel-2), zodat we na het voltooien van deze trip toch mooi kunnen zeggen dat we van Bologna naar Rome zijn gelopen :-)

Wat nieuw is dat we voor het eerst een dergelijke tocht doen zonder bagagevervoer, dat wordt nog wat. Wel een uitdaging hoor, om zo weinig spullen mee te nemen, ben benieuwd hoe dat zal gaan. Zal de etappes zelf ook niet lichter maken maar daar krijg je natuurlijk flexibiliteit voor terug, in die zin dus "lichter reizen". Noodzakelijkerwijs laat ik mijn laptop dus ook thuis en dat betekent dat ik alle reisverslagen op mijn telefoon zal moeten doen. Ik verwacht dat dat betekent: kortere reisverslagen maar meer foto's. We gaan het zien. Overigens heb ik het stukje tot een alinea verder ongeveer nog thuis geschreven.

Een andere noviteit is dat ik tegenwoordig een Apple Watch heb en die wil gebruiken voor de navigatie onderweg, in plaats van mijn telefoon. Dat lijkt me handig, want als je aan het lopen bent voortdurend naar je telefoon lopen graaien om te kijken waar je bent en waar je heen moet is niet altijd even relaxed. Ik gebruik daar overigens de app "Topo GPS" (https://www.topo-gps.com/nl/ ) voor (o.a. beschikbaar voor iPhone én Apple Watch), ben benieuwd hoe dat gaat bevallen. Je hebt natuurlijk een GPX-file voor je route nodig en dan volg je simpelweg het lijntje. Verdwalen kan niet meer, tenzij je telefoon (of watch) leeg is of het lijntje niet klopt. Zal wel goed komen allemaal, verwacht ik.

Deze eerste nacht overnachten we in "Hotel Re Enzo" (https://www.hotelreenzo.com/ ), nabij de eerste etappe van de route gelegen.

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Gezellig weer, geniet ervan.

Marianne Kuis 2023-04-15 21:44:31

Succes en heel veel plezier.

Els 2023-04-15 22:14:41

Heel veel plezier en succes, Nico en Michel. En natuurlijk goed wandelweer toegewenst.

Myriam 2023-04-16 08:25:53

Bashir Abdi (België ) heeft de marathon van Rotterdam gewonnen. Tijd: 2.03.47

Anne 2023-04-16 12:25:32

Wel ja dat doet maar😜 Fijn hoor jongens om weer zo op stap te zijn. Geniet ervan

Ank 2023-04-16 13:11:51
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.