Les pieds dans l'eau à Alicante/El Campello

Spanje, el Campello

We verblijven nu bijna een week in het appartementencomplex “Cala Real” in El Campello. Dit ook waar we tot half oktober zullen blijven. En bevalt het? Ja, het bevalt. Zeer goed zelfs. Ons appartement is ruim, ruimer dan we nodig hebben, het heeft een fantastisch balkon (hebben we niet thuis), een met de rest van het complex gedeeld zwembad (hebben we ook niet thuis) en we zitten nog geen 100 meter van de zee vandaan (je raadt het al…..). Parkeergarage ook nog eens inbegrepen. Het WiFi is snel, de TV groot, en de Apple TV snort tevreden. Kortom: alles is er fijn aan. Alles? Nou ja… bijna alles. Natuurlijk zijn er ook wel wat luidruchtige buren (hoor je alleen vanuit de keuken, badkamer en toilet) en onze kant van het gebouw ligt aan de weg maar die is gelukkig niet al te druk met verkeer. Oh ja en de vuilnisbakken die beneden staan en waar de hele flat zijn vuil in achter laat. En de buurvrouw beneden die elke morgen steevast om 7 uur begint met stofzuigen. En de bouwplaats 200 meter verderop waar ze lekker aan de gang zijn gegaan. Ook niet echt fijn allemaal. Lawaai is tegenwoordig overal, en het lijkt wel alsof ik er gevoeliger voor ben geworden.

Voorzieningen zijn nabij. De man van de kleine buurtsuper beneden in het gebouw, kent me inmiddels. Restaurants (goede en minder goede) in de nabijheid, en ook een opticien, nodig om mijn bril te herstellen nadat ik voor de tweede keer in de ochtend door de glazen deur heen vanuit de woonkamer naar het balkon probeer te lopen, is op loopafstand. Ze helpen me er nog gratis ook.

En dan de zee. Wat is dat toch heerlijk. Vrijwel elke dag begeef ik me in de zee (echt “zwemmen” zou ik het niet in alle gevallen willen noemen) en laat me meevoeren door het water. Ik geniet van het zoute, warme water en wat het met mijn huid doet. Ook het geluid van de zee ’s nachts went snel en is op de een of andere manier geruststellend.

Wat ik nog wel lastig vind is te “stoppen met werken”. Er komen nog steeds allerlei klusjes langs (ik zal niet alles gaan benoemen), en ik vind het ook leuk om te doen. Misschien heeft het gewoon wat meer tijd nodig.

Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

Waarom zou je ook stoppen met werken? ;-)

Vincent 2022-09-20 19:54:04

Ik ben verrast door je mooie korte maar zo voorstelbare verhalen, Nico. En dan ook nog eens begeleidt door prachtige foto’s. Ik wist niet dat je die talenten in je hebt. Stoppen met werken hoeft niet maar een beetje loskomen ervan is toch wel aan te bevelen als je echt wilt gaan ontdekken hoe je je toekomst zou willen vormgeven.

Myriam 2022-09-20 20:46:07

@Myriam: dat laatste is precies de bedoeling! Dank je wel voor je mooie reactie.

nico-plat 2022-09-20 22:36:26

Ohwww, de zee <3 . Succes met een beetje loskomen van je werk. Komt wel goed. Heeft even tijd nodig!

Lizzy 2022-09-21 08:15:38

Wat heerlijk om zo te mogen wonen.

Els 2022-09-21 09:40:51

Nice hoor🌞👌hier zitten jullie goed tot half oktober . Lekker van genieten Heerlijk toch om dagelijks te kunnen genieten van dit alles. Het loslaten van je werk komt vanzelf Nico😉 Groetjes van ons allemaal

Esther Overbeeke 2022-09-21 20:43:00

Leuk Nico, mooi opgeschreven. Ja die zee, wat een feest is dat. Geniet ervan.

Ina 2022-09-23 22:19:35
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.