Van Spello naar Trevi

Italië, Spello

Volgens de weersvoorspelling zou het een regenachtige dag worden maar het tegendeel blijkt waar: de dag begint met een zonnig heldere hemel, een genot om bij wakker te worden. Later op de dag zien we ook wel wat dreigende wolken maar het blijft droog, een spatje regen op het eind. Het mag geen naam hebben.

Vrij vroeg gaan we op pad, want wandelen in de ochtend is het fijnst. In de ochtend door Spello lopen is heerlijk, als alles en iedereen nog wakker moet worden.

Het eerste gedeelte van de tocht is aangenaam, al vrij snel naderen we Foligno, en daar nemen we de tijd voor koffie en nog een croissantje. Qua scenery is het niet geweldig maar het dorpse heeft ook wel wat. De lichaamsbeweging is heerlijk, niet al te inspannend nog, we praten veel. Over van alles en nog wat, toekomstplannen altijd natuurlijk. Daar lenen dergelijke vakanties zich voor.

Na Foligno wordt de omgeving mooier en het wordt ook iets zwaarder. Het laatste deel is pittig. Rond 14:00 naderen we Trevi en daar lunchen we. Trevi is een prachtig Anton-Pieck-sprookjesdorp, erg rustig. Ons hotel is simpel maar fit-for-purpose, de eigenaren bijzonder behulpzaam. Het cijferslot op onze koffer blijkt kaduuk, dat wil zeggen we krijgen het niet meer open met de cijfercombinatie waarvan we 100% zeker weten dat deze correct is. Een ijzerzaagje biedt uitkomst. Eten in het hotel later op de avond blijkt ook prima. Het was niet superzwaar vandaag maar ik merk het toch wel, ben op een fijne manier moe.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Lieve jongens heerlijk wat jullie ondernemen. Genieten hoef ik niet tegen jullie te zeggen. De allerliefste groeten van ons Marianneke en Heintje uit sprang capelle

Marianne Kuis 2019-04-12 23:37:49

Wat een prachtige foto,s weer.Jullie zien er erg gelukkig uit.Fijn.xx

els overbeeke 2019-04-13 11:24:24

Heerlijk weer om een reisverslagje te lezen! ga zo door! wij genieten op afstand mee

Leo 2019-04-13 11:41:49

Leuk verslag, mooie foto's <3

Lizzy 2019-04-13 17:10:06
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.