Alicante - MACA

Spanje, Alacant / Alicante

Vanuit El Campello reizen we met de tram naar Alicante. Een enkele reis kost €1,45. Kaartjes koop je in de tram, bij een automaat, het ritje duurt ongeveer een half uur. Handig en snel. Wel mondkapjes op hier in het OV. Niet prettig maar waarschijnlijk wel verstandig.

In Alicante bezoeken we eerst de "Mercado Central" (https://www.ontdek-spanje.nl/alicante/wijken-in-alicante/mercado-central-alicante ); niet omdat we dat willen maar simpelweg omdat dat het eerste opvallende gebouw is dat je ziet als je de tram uitstapt. Beetje wat je van een overdekte markthal verwacht, veel vlees en vis. Fruit en groente wat minder, maar toch. Wel indrukwekkend groot.

Daarna bezoeken we het Museo de Arte Contemporáneo de Alicante (MACA; zie https://maca-alicante.es/ ) waar veel werk hangt van de kunstenaar Eusebio Sempere (https://en.wikipedia.org/wiki/Eusebio_Sempere ), tevens oprichter van het museum, en vooral beroemd vanwege de geometrische en kinetische kunst die hij maakte. Mooi en knap, dat wel, maar het raakt me nooit echt. Desalniettemin is dit museum, alleen al vanwege het prachtige gebouw en idem ruimtes, en de vriendelijke ontvangst, zeker een bezoek waard.

Verder wandelen we wat door Alicante, gebruiken een eenvoudige lunch, en we zorgen dat we voor de siësta weer thuis zijn.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Wat mooi dat groen aan die gebouwen.

Els 2022-09-20 17:24:55

Lekker leventje

Ank 2022-09-20 19:10:47
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.