Nitobe Memorial Garden en UBC Botanical Garden

Canada, University Endowment Lands

Klassieke vergissing: afstanden kunnen bedriegen. Wat dichtbij lijkt op de kaart is in het echt toch best wel een eindje weg. De reis naar Nitobe Memorial Garden (https://botanicalgarden.ubc.ca/visit/nitobe-memorial-garden/ ) – bus-metro-bus-lopen – duurt best lang. Oké, een keer stappen we per ongeluk op de juiste buslijn maar in de verkeerde richting, en voordat je daar achter komt duurt wel even, maar toch. Eerst lopen we wat over de immense campus van UBC (University of British Columbia; https://www.ubc.ca/ ) en dan dus naar Nitobe Memorial Garden. Een prachtige Japanse tuin, zeer de moeite van een bezoek waard. Echt een aanrader.

Daarna doen we een korte hike, deels door bos, deels langs het strand. De “Foreshore Trail” (https://www.vancouvertrails.com/trails/foreshore-trail/ ). Ook mooi met aan begin en eind een behoorlijk hoogteverschil. Wat onverwacht maar niet onprettig.

Vervolgens een bezoek aan de UBC Botanical Garden (https://botanicalgarden.ubc.ca/ ). Ook alweer echt mooi, doen als je hier bent! Prachtige thematische deel-tuinen, een “Tree Walk”, rustig, en met dit prachtige weer is het echt heerlijk om hier te zijn.

Tenslotte brengen we een bezoek aan de “Master of Fine Arts Graduate Exhibition 2019" (https://belkin.ubc.ca/exhibitions/shores-ubc-master-of-fine-arts-graduate-exhibition-2019/ ) van het UBC. Daar zit best leuk werk tussen, overigens.

Daarna terug naar huis, gevoelsmatig gaat de reis sneller. Eenmaal onderweg beseffen we dat zo’n AirBNB/Misterb&b-ding niet meer moeten doen. Het past niet zo goed, zo’n his van iemand anders, het is het toch telkens net niet helemaal. Hier bijvoorbeeld: het is veel te vol, een goede bank om op te zitten ontbreekt, het bed is te klein, en echt schoon is het toch ook niet. Dan toch liever een hotel. De anonimiteit is ook fijn in een hotel. Maar ja, hotels hier zijn erg duur, en de buurt waar we nu zitten is daarentegen ook wel erg leuk. Zo is het altijd wel wat waarschijnlijk.

’s Avonds eten we in een Japans restaurant om de hoek: Izakaya Gon’s restaurant (https://izakaya-gons.com/denman/ ) en dat is werkelijk heel goed. De sake erbij zal ook wel helpen. En niet al te duur.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Prachtige foto's. Dat zonlicht door de bomen.

Anne. 2019-06-02 08:20:35

Wat prachtig.

els overbeeke 2019-06-02 10:55:16
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.