Granville Island

Canada, Vancouver

We slapen uit, dat wil zeggen we staan niet meer om 7 uur op maar om 8 uur. Vandaag willen we het rustig aan doen, dus we nemen de tijd, en we gaan voor een wandeltocht vanuit het appartement. Eerst ontbijten om de hoek, we bezoeken de plaatselijke 1-dollar-shop, en vervolgens wandelen langs het strand richting de veerboot die ons naar Vanier Park (https://covapp.vancouver.ca/parkfinder/parkdetail.aspx?inparkid=120 ) zal brengen. Daar bevindt zich onder meer het Museum of Vancouver (MOV, https://museumofvancouver.ca/ ) waar we iets over de plaatselijke geschiedenis leren. Best interessant, eigenlijk, en er zitten ook wat meer eigentijdse dingen tussen. En mooie dingen ook, trouwens.

We vervolgen de wandeling richting Granville Island (https://granvilleisland.com/ ), geliefd onder toeristen maar dan weet je eigenlijk al wel wat je er zult vinden. Eigenlijk wordt alles hier wel behoorlijk toeristisch uitgebuit hoor. We lunchen er wel enorm lekker. Daarna met een veerboot terug richting downtown, we bezoeken een thrift shop op Robson, en we gaan naar de bioscoop ”Rocketman”, de film over Elton John, door hem zelf geproduceerd, overigens. Zie https://www.youtube.com/watch?v=S3vO8E2e6G0 voor de trailer. Wat zal ik ervan zeggen, maar niet al te veel denk ik. Het verhaal is cliché, de opkomst van de onbekende jongen die rockster wordt, aan de drugs raakt door het succes, met verkeerd/uitbuitend management te maken krijgt, een moeilijke jeugd heeft gehad, moeite heeft met zijn homoseksualiteit, en op het eind komt alles goed. Maar het acteerwerk en zang zijn dan wel weer erg goed.

De rest van de dag relaxen we in het appartement.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Ik geloof niet dat ik er naartoe hoef, naar die film :D

Lizzy 2019-06-05 08:39:50

Zo! Ik zie net de boete die je krijgt als je de hondenpoep niet opruimt. Dat motiveert (denk ik) wel om het te doen zeg! Wat kijkt Michel semi angstig naar buiten? Mmm, mosselen zien er goed uit!

Lizzy 2019-06-05 08:41:16

Michel is aangegrepen door de voorstelling, zie de foto er direct voor, lol :-) Rocketman: nee niet doen :-) En ja. Je ziet hier best veel honden en iedereen die ik met een poepende hond heb gezien (ook best veel) hadden allemaal keurig een zakje bij zich....

Nico 2019-06-05 18:58:40
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.