La Verna - Pieve Santo Stefano

Italië, Chiusi della Verna

Vanuit het hotel naar het Santuario della Verna is best nog een klim, maar we moeten het doen want we willen het klooster zien en bovendien gaat de officiële route daar verder. Het is een prachtige plek, en zo in de ochtend in de mist, met niemand aanwezig, best ook wel een beetje spooky.

De tocht van vandaag is toch nog wel een eindje, met best wat stijgen ook nog, en voor een groot gedeelte over modderige paden. Slippery, slippery. En veel mist, zeker aan het begin. Dat is de tijd van het jaar natuurlijk, maar gelukkig hebben we vandaag wederom geen regen. En we doen het op ons gemak. Het lopen zelf is heerlijk. Langzaamaan dalen we steeds meer af en naderen Pieve Santo Stefano. Het blijkt een weinig enerverend dorp, eigenlijk wel zoals veel plekken hier in Italië. We zijn nog net op tijd voor een late lunch, maar daarna blijkt het nog 40 minuten lopen naar onze B&B. Die stond hoog aangeschreven bij booking.com maar door de ligging vinden wij het toch wel minder. De kamers zijn prima, en de eigenaar behulpzaam. Ze halen pizza voor ons omdat we geen zin meer hebben om terug te gaan naar een restaurant in het dorpje. We zijn de enigen in de hele B&B, het hele (best grote) terrein is verder verlaten.

Onze bagage is ook hier trouwens weer keurig gearriveerd, dat gaat telkens gelukkig goed. We hebben het deze keer niet uit handen kunnen geven bij één bedrijf maar hebben elke etappe zelf moeten regelen. Dat ging vrij gemakkelijk.

Vidlets van vandaag:
https://tinyurl.com/y9auv6kp
https://tinyurl.com/y83mtja8
https://youtu.be/09gnA2e7oXo

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Weer prachtige foto's,en wat zien jullie er gelukkig uit.! Fijn om te lezen dat jullie het zo naar de zin hebben.Veel succes verder.Groetjes uit Goirle.xx

els overbeeke 2018-04-05 22:31:25

Leuk hoor zo een beetje met jullie mee te kunnen kijken. Ziet er wel koud uit 5 april. Zelfs nog wat sneeuw?

Joke 2018-04-06 08:58:32

Ja inderdaad nog wat sneeuw. En het was er best fris maar als je loopt merk je daar weinig van. Gelukkig geen regen tot nu toe! En vandaag hebben we met 20 graden gelopen dus.....

nico-plat 2018-04-06 17:25:27

Prachtige die mistige foto’s!

Petra 2018-04-07 19:56:43
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.