Centro Andaluz de Arte Contemporáneo

Spanje, Sevilla

Op deze eerste volle dag in Sevilla slapen we uit. Dat ben ik niet meer zo gewend, en ik merk hoe fijn en uitgerust je je dan kunt voelen. De zon schijnt, het is niet heel erg warm, maar de zon voelt weldadig aan. We verkennen de buurt en eten een simpel ontbijt. We wandelen op ons gemak richting het CAAC (Centro Andaluz de Arte Contemporáneo), zie http://www.caac.es/. Dit museum is een parel in Sevilla. Het is een voormalig klooster, een beetje afgelegen maar goed te voet bereikbaar, op een werkelijk prachtige locatie, en gratis toegankelijk (niet echt belangrijk maar wel sympathiek). Op dit moment zijn er vier tentoonstellingen waarvan er twee wel uitspringen naar mijn smaak: “Installative Textiles” (textiel is niet zo mijn ding maar toch vond ik er interessant werk bij zitten) en “Expanded Sculpture”, met ook een heel mooi werk van Louise Bourgeois (https://nl.wikipedia.org/wiki/Louise_Bourgeois ). Maar alle vier de tentoonstellingen waren de moeite waard.

Naast het museum zit (vanzelfsprekend) een tapasbar waar we de meest heerlijke tapa’s eten, weggespoeld met een glaasje wijn (bier in het geval van Michel). Echt heel lekker. Ik realiseer me weer eens hoe belangrijk reizen wel niet is. Elke keer is het een “reset” van je geest, simpelweg door de andere omgeving, andere mensen, andere geuren en andere smaken. Het is een beetje een open deur om dit te zeggen, maar goed.

Ik probeer zoveel mogelijk Spaans te spreken, en Spaans te begrijpen. Er is vooruitgang merk ik. De Spaanse lessen werpen hun vruchten af, dat is duidelijk. Sommige woorden zoek ik op: “Google Translate” is your friend.

Halverwege de middag lopen we op ons gemak terug door het prachtige oude centrum van Sevilla. We houden een siësta en ’s avonds rond een uur of acht eten we paella bij “El Espigón” (https://elespigon.com/ ). Onovertroffen lekker. Een toevallig voorbijkomende processie sluit de avond af.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Wat heerlijk.

Els 2021-11-29 09:52:01
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.