Santa Barbara en Santa Cruz

Spanje, Alicante

Iedereen is positief over Alicante. Ik ook wel, eerlijk gezegd. Er is een mooie oude wijk, natuurlijk een “rambla” (of moet het “ramblas” zijn? Zie hier een artikel (https://historiek.net/de-rambla-van-barcelona-of-moet-het-ramblas-zijn/10789/ ) over de beroemde rambla van Barcelona, maar veel steden hebben een rambla, zo ook Alicante), een wat mindere wijk, een betere wijk, een volkswijk en een bezienswaardigheid. Vandaag bezoeken we de bezienswaardigheid (jawel: weer een kasteel) en de mooie oude wijk.

Eerst dus het kasteel “Santa Barbara” (https://www.campingarmanello.com/nl/kasteel-van-santa-barbara-in-alicante/ ). Ligt boven op een behoorlijk hoge heuvel direct in het centrum van de stad. Hoewel een korte, steile tocht naar boven is toch ook het gezegde “het gaat niet om de bestemming maar om de reis ernaartoe” hier van toepassing. Het uitzicht over de stad is wel wondermooi. Het doet me genoegen om hier de vlag van de Europese Unie te zien wapperen, naast de Spaanse vlag en twee lokale vlaggen. Dat zie je helaas veel te weinig.

Dan een bezoek aan de volkswijk “Barrio Santa Cruz” direct onderaan de heuvel. Foto’s die je terugvindt op https://www.followmyfootprints.nl/mooiste-wijk-alicante-santa-cruz/ heb ik helaas niet kunnen maken, want deze straatjes en huisjes hebben we nou net niet weer kunnen vinden daar. Niet goed gekeken, of toch niet voldoende tijd geïnvesteerd om ze te vinden.

Lunch is prima, geen menú del día deze keer, het was wat sjieker (tafelkleedjes, geen plastic op de tafels), op een heerlijk plein met prachtige begroeiing en een fontein. Daar hadden we bij ons vorige bezoek ook al willen eten maar toen we waren we er te vroeg voor naar Spaanse begrippen. Michel kan eindelijk octopus (“pulpo”) eten waarnaar hij al sinds het begin van deze trip verlangt.

Alicante is een behoorlijk grote stad en natuurlijk is het er daarom levendig, druk, en lawaaiig. Vooral om die laatste reden valt het vooralsnog af als kandidaat voor onze volgende langere stop op deze reis.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Wat fijn dat onsMichel pulpo heeft kunnen eten dat vond hij als klein kind al heel lekker.

Els 2022-09-29 00:14:18

Lekker wakker worden met zo’n verhaal en fijn dat je kunt genieten van octopus, Michel dan. Ik moet er niet aan denken.

Ank 2022-09-29 08:27:24

Wat fijn voor jullie, lekker genieten, en toch een beetje ,, werken ,, . Weer prachtige foto's, En...lekker eten

Marianne Kuis 2022-09-29 11:01:37
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.