Florence - Pontassieve

Italië, Florence

De eerste etappe van deze Camino start in Florence bij de Basilica di Santa Croce (https://nl.wikipedia.org/wiki/SantaCroce(Florence)) en eindigt in Pontassieve, zo'n kleine 24 kilometer verderop. We starten niet al te vroeg, zo rond 9 uur 's ochtends. Het weer is goed, wel wat bewolkt maar het regent niet. Gelukkig blijft dat de hele dag zo.

Het eerste gedeelte van de tocht voert je de stad uit. En dat duurt wel even. Maar het is aangenaam, Florence ontwaakt en zeker de buitenwijken zijn ook prachtig. Eerst komen we nog langs de Galleria dell'Accademia waar ook nu al rijen staan om de David van Michelangelo te mogen aanschouwen.

Als we Florence hebben verlaten komen terecht in een parchtig landschap met vooral heuvels, wijngaarden, en olijfbomen. Zo hier en daar best een klimmetje, maar het is een tocht die goed te doen is en die we in ongeveer vijf uur volbrengen. Met wat kleine rustpauzes.

Wat energierepen betreft probeer ik vandaag de Globetrotter Hartkeks. Een wat droog kaakje, maar wel smaakvol, en het geeft inderdaad enorm veel energie. Een vol pakje levert ongeveer 400 kCal. Een man als ik van rond de 75 kg. verbrandt zo ongeveer 300 kCal per uur tijdens wandelen, maar het voelt aan alsof ik er langer op door kan.

We verblijven in een B&B: Leonardo's Rooms (http://www.leonardosrooms.it/ ). Is wel OK maar niet bijzonder. Simpel. De uitbaters zijn wel bijzonder vriendelijk en behulpzaam. Eten doen we bij Tuscane al Sempre. Ook niet echt super. Maar al met al was het een erg fijne dag.

Vidlet van vandaag:
https://youtu.be/S9XqMf1Ssck


Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Lijkt me erg mooi.Mooie foto's ook.!We beleven het zo een beetje mee.

els overbeeke 2018-04-02 16:39:05

Mooie trip lopen jullie op binnenweggetjes zo te zien. De natuur is nog niet helemaal tot bloei gekomen zo te zien. Hoop toch nog op wat bloemetjes in beeld.

Ank 2018-04-03 13:58:56
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.