Van Asselborn naar Houffalize

Luxemburg, Asselborn

Het lichaam heeft zich hersteld, ondanks een half doorwaakte nacht vanwege het slechte bed. Dat, en het feit dat deze etappe veel vlakker is dan de eerdere (slechts 300 meter hoogteverschil) maakt dat de 21 kilometer lopen ons veel gemakkelijker afgaan. De pijntjes zijn weg of dringen zich slechts soms alleen nog twijfelend op aan de oppervlakte van het bewustzijn. We doen het verder ook wel rustig aan en nemen onderweg voldoende rust. De omgeving is onveranderd mooi, en we passeren de grens met België. De Eerste Wandelwet van Plat laat zich wel gelden maar in milde vorm, wat later dan normaal, en vooral in mentale zin (“wish I were there already”).

We arriveren in Houffalize, op zich best een aardig plaatsje. Klein, natuurlijk, maar wel veel horeca dus lijkt gezellig. We verblijven in Hotel du Commerce (https://cocoonhotels.eu/hotel-du-commerce/ ), wat een pittoreske indruk wekt en waar in eerste instantie vooral de receptioniste in positieve zin opvalt. Na een nogal merkwaardig begin van het contact (“Jullie zijn te vroeg”, snauwt ze ons toe [inchecken vanaf 15:00 uur]) slaat de sfeer al snel in positieve zin om en krijgen we ook nog eens een betere kamer aangeboden. Ze blijkt enorm aardig en vriendelijk, wel wat familiair misschien, maar de reden achter haar emoties blijkt al snel: ze heeft net te horen gekregen dat haar hond is overleden.

Het laatste positieve wat over het hotel is te melden is de tuin aan het water, waar we een biertje drinken en de lunch gebruiken. Maar verder. De kamer is weliswaar groot maar ruikt naar zeep. De gangen ook trouwens. Buiten is het lawaaiig: heren op leeftijd hebben een get-together en laten elkaar hun old timers zien (en horen). De maaltijd die bij de pakketreis is inbegrepen is karig, gewoon slecht eigenlijk, en de kelner star in zijn houding als we om een andere tafel vragen. Denk niet dat we nog snel voor een pakketreis zullen kiezen. Je kunt het zelf ook allemaal regelen, is wat meer werk maar wel goedkoper en alles is dan nog beter en flexibeler ook.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Het overlijden van je hond is een drama we hebben het meegemaakt ,maar ondanks dat als je aan mensen wil verdienen zou je dat buiten spelmoeten zetten. geniet nog ! Liefs van ons xx.

Els 2022-07-05 00:27:37

Omgeving ziet er prachtig uit en heerlijk weer. Dat is boffen😁. Vreemd gevormde badkamer en raar schilderij. Belevenissen allemaal. Goede tocht weer vandaag😘

Joke 2022-07-05 08:21:04

Ben benieuwd naar jullie dag van vandaag!

Lizzy 2022-07-05 14:47:02

Zoo , ziet er allemaal fantastisch uit. Genieten maar.

Marianne Kuis 2022-07-07 11:09:41
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.