La Rábida en Huelva

Spanje, La Rábida

Vandaag was een hele fijne dag. Het was mooi weer, we hadden goede zin, en we besloten naar La Rábida en daarna naar de havenstad Huelva te gaan. Beide plaatsen zijn nauw verbonden met Christoffel Columbus (https://bit.ly/3UFkbCw ; Cristóbal Colón in het Spaans), jawel: de bekende ontdekkingsreiziger. In beide plaatsen vind je veel beelden en monumenten die aan de man herinneren.

De weg naar La Rábida was mooi en vooral ook leeg. Ook in La Rábida was het rustig. We bezochten eerst het Monasterio de la Rábida (https://www.monasteriodelarabida.com/ ), waar Columbus verbleef tussen 1491 en 1492, wachtend op de financiering door de katholieke kerk van zijn eerste ontdekkingsreis (https://www.andalucia.com/cities/huelva/columbus.htm ). Dit klooster is werkelijk prachtig, een pareltje. Zeker de moeite van een bezoek waard.

Vervolgens liepen we door het Parque Botánico José Celestino Mutis (https://www.diphuelva.es/Rabida/contenidos/Parque-Botanico-Jose-Celestino-Mutis/ ), een oase van rust met enorm veel flora, en een kas met daarin een collectie van wat ik aanneem de wat kwetsbaardere platensoorten zijn (qua klimaat dan), of in ieder geval wel zo bijzonder dat ze in een kas worden ondergebracht. Dit park mag je echt niet missen als je hier bent: zo mooi.

Rond de middag liepen we wat rond in Huelva, best druk, maar dat zijn eigenlijk alle Spaanse steden, plaatsjes en dorpjes wel op zondag rond de lunch. Spaanse families gaan dan uitgebreid (en luidruchtig) met elkaar uit eten. Wij vonden toch nog een leuke plek, en het toeval wilde dat we een prima keuze hadden gemaakt. Ik at een koe (althans een deel ervan), Michel een vegetarische risotto met truffel- en boletensaus, een salade met octopus, en we deelden als toetje een heerlijk, maar er merkwaardig uitziend appeltaartje.

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Nico,werkelijk schitterende foto’s.

Els 2022-12-07 19:06:10

@Els: dank je!

nico-plat 2022-12-07 19:16:01

Wat een prachtige foto’s weer. Je hebt vast een erg goed fototoestel, Nico. Met je telefoon lukt dat toch niet? En wat zien jullie er relaxed uit!

Myriam 2022-12-07 20:03:30

@Myriam: we zijn inderdaad heel relaxed momenteel, dat is erg fijn.... De foto's zijn "gewoon" gemaakt met mijn iPhone 13. Met een echt fototoestel zou het vast allemaal beter van kwaliteit zijn, maar ik maak maar kiekjes, dus kun je nagaan hoe goed die telefoons tegenwoordig zijn. Overigens: pindat.com verkleint de foto's bij het uploaden automatisch, anders zouden ze te groot zijn, en dat vermindert de kwaliteit ook nog eens.

nico-plat 2022-12-07 20:37:19

Wat een prachtige planten en bomen. De boom op foto 4 met gele bloemen is een Mahonieboom. Weet je dat ook weer.

Anne. 2022-12-08 07:32:45

Jullie zien er echt met recht heel relaxed en happy uit. Mooie foto's weer! Dat taartje ziet er een beetje uit "like it was run by a truck" (zou Leo zeggen).

Lizzy 2022-12-08 17:49:47
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.