Consuma - Stia

Italië, Consuma

Ook het ontbijt in het Miramonti hotel is van een verbijsterende eenvoud. Een gesuikerde croissant, een droog kaakje, wat sinaasappelsap en niet al te beste koffie. Het is niet anders.

Vandaag hebben we een zware dag, volgens de reisgids van Sandy Brown. Want weliswaar grotendeels in afdaling naar Stia, maar er zitten er aan het begin toch een aantal flinke klimmen in de tocht. We zitten inmiddels op zo'n 1050 meter hoogte en het is best koud. Maar het valt allemaal wel mee en zelfs van de "steep climbs" raken we niet onder de indruk. En zeker het begin van de tocht is prachtig, mistig, maar om zo door de bossen te lopen geeft een heerlijk vrij gevoel. Onderweg komen we helemaal niemand tegen. We doen het allemaal op ons gemak, tegen 13:00 uur bereiken we Stia na een kleine 20 kilometer. Veel vroeger dan we hadden gedacht maar toch inmiddels best moet. Wandelen kost energie. Mara verder geen fysiek ongemak tot dusverre, ook geen spierpijn. Die conditie valt dus allemaal wel mee.

Alleen het laatste stuk lopen we flink door want het hotel is gesloten tussen 13:00 en 16:00 uur. Tenminste dat dachten we: helaas blijken ze al vanaf 12:00 uur dicht te zijn maar we bellen de eigenaar en hij is zo aardig om terug te komen van zijn lunchpauze en ons alvast de sleutel van de kamer te geven. Super! En het hotel is fijn, de kamer prima en in ieder geval met (een) smaak ingericht, dus helemaal goed. Even douchen en dan een copieuze lunch. En daarna een middagdutje. Dat deed ik vroeger nooit maar zeker na zo'n dag is het erg lekker merk ik. 's Avonds gaan we er nog even uit voor een lichte maaltijd en dat was het dan voor vandaag. Prima dag. En het hotel (Albergo Falterona, zie http://www.albergofalterona.it/ ) is dus een aanrader, fijn na de desillusie van gisteren.

Stia is trouwens een prachtig rustiek Italiaans dorpje, en zou best levendig kunnen zijn als er ook wel eens wat open was.

(met een foto van het eerste bloempje voor tante Ank, want zoals zij al opmerkte: de lente is hier eigenlijk nog niet goed van start gegaan :-)

Wat video's:
https://www.youtube.com/watch?v=yAhUL0ufgMg
https://www.youtube.com/watch?v=jvdjRRiDg
https://www.youtube.com/watch?v=NVpZqYIpLPM

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Prachtige plaatjes, en zit er nog Forel in de mooie beekjes en riviertjes die ik daar zie?

Leo Plat 2018-04-04 08:04:04

Echt mooi.Geniet.

els overbeeke 2018-04-04 09:52:53

Dat zou best kunnen Leo, waarom ook niet. Ik zal er eens op gaan letten.

nico-plat 2018-04-04 19:13:31

De bloemen heten primavera (betekent lente), primula of sleutelbloem. Sleutelbloem omdat Petrus zijn sleutels had laten vallen op de aarde en toen hij ze daar had weggehaald groeide op die plek de sleutelbloemen.

Anne. 2018-04-04 20:07:10
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.